Kadın Cinayetleri Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Ayvacık'ta 100 civarındaki kadın, belde caddelerinde yürüyerek Kadın cinayetlerini protesto edip Meclisi kadın haklarını görüşmesi için olağanüstü toplantıya çağırdı.

21.07.2014 13:26  Güncelleme: 14:08

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesinde bir motelde kamp yapan 100 civarındaki kadın, belde caddelerinde yürüyerek Kadın cinayetlerini protesto edip Meclisi kadın haklarını görüşmesi için olağanüstü toplantıya çağırdı.

Ellerindeki dövizlerle çeşitli sloganlar atıp kadın cinayetlerini protesto eden grup daha sonra Liman içerisine geldi. Burada grup adına basın açıklaması yapan Özgecan Özgenç, "Her hafta, kocası, babası, erkek kardeşi, boşanmak istediği kocası, ayrılmak istediği sevgilisi tarafından öldürülen kadınların haberlerini duyuyoruz. Kadınlar her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürülüyor. Bu cinayetlerin sürekliliği, cinayetleri durdurmayan, gereken önlemleri almayan devletin eril yapısını gözler önüne seriyor. Hukuk sistemi ile cinayetler meşrulaştırılıyor, teşvik ediyor. Yaşadığımız erkek şiddeti cezasız kalırken, aileye mecbur bırakıldığımız politikalar oluşturulurken biz kadınlar her gün öldürülüyoruz. Bu güne kadar kadın cinayetlerini istatiksel bilgiye sığdırmaya çalışan devleti göreve çağırıyoruz. Kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırmak için ev işi, çocuk bakımı dayatmalarına kulak asmadan sokaktayız. Meclisin Olağanüstü toplanması için ses çıkarıyoruz. Bu gün Çanakkale, İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa, Fatsa gibi bir çok yerde Kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırıyoruz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Cinayetleri Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement