"Kadına Şiddete Son" - Son Dakika
Güncel

"Kadına Şiddete Son"

"Kadına Şiddete Son"

Ünlü simaların "Kadına Şiddete Son" Dedikleri sergi Forum İstanbul'da!

16.05.2012 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 ünlü ismin kadına şiddeti kınamak için usta fotoğraf sanatçısı Yaşar Saraçoğlunun objektifine verdikleri pozlardan oluşan "Alo 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son" fotoğraf sergisi 15-29 Mayıs 2012 aralığında Forum İstanbul'da olacak.

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya'nın üstlendiği sergide Ajda Pekkan, Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Asuman Dabak, Bennu Yıldırımlar, Beren Saat, Çolpan İlhan, Defne Samyeli, Elif Dağdeviren, Emel Müftüoğlu, Emre Kınay, Esra Erol, Gülcan Arslan, Irmak Ünal, Keremcem, Lale Manço, Manolya Taşer, Mete Horozoğlu, Nazlı Tolga, Nebahat Çehre, Nilgün Belgün, Nurseli İdiz, Özge Uzun Üst, Pelin Batu, Seçkin Özdemir, Serhan Sokulgan, Serra Yılmaz, Sibel Turnagöl ve Şirin Sever'in özel fotoğrafları yer alıyor.

Kentin sosyo-kültürel yapısına uyum sağlayarak bulunduğu çevrenin gelişimine katkı sağlayan Forum İstanbul, toplumsal duyarlılığının bir göstergesi olarak 29 ünlü ismin "Kadına Şiddete Son" dedikleri sergiyi, 15-29 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbullularla buluşturuyor.

Kadına şiddet hattı: Alo 183

Proje aynı zamanda kadınların yüzde 25'inin fiziksel şiddete uğradığı ve her 4 kız çocuğundan birinin cinsel şiddete maruz kaldığı Türkiye'de, Alo 183 hattının önemine de dikkat çekiyor. Projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Selçuk Kaya, şiddetin insan hakları ihlali olduğunu söyleyerek, projenin amacını şöyle özetliyor: "Şiddet, insanların sağlık ve çalışma gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanmasını engellemenin yanı sıra, zaman zaman canına da kast ediyor. Türkiye'de kadınların yüzde 25'i fiziksel şiddete uğruyor. Cinayet sonucu ölen kadınların yüzde 40-70'i eşi tarafından öldürülüyor. Tecavüze uğrayanların yüzde 50'si 18 yaş altında ve bunların yüzde 90'ı kız çocuğu. Her 4 kız çocuğundan biri cinsel şiddete uğruyor. Bu noktada, bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik her türlü çalışma büyük önem arz ediyor. Şiddete maruz kalan kadınlarımıza, KADINA ŞİDDET HATTI 183'ü arayarak yardım isteyebileceklerini hatırlatıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kadına Şiddete Son' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement