Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor' - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor'

Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor\'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

27.02.2014 17:34

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, kurum müdürleri, okul müdürleri ve eşleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Koruyucu Aile Projesi kapsamında 'Kadınlar İkinci Şansı Hak Ediyor' projesi kapsamında mesleki eğitim konularında sunum, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Uzmanı Bedriye Bozat yapıldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni konu alan ve Batman'ın Hasankeyf ilçesinde hem çobanlık hem de okumaya çalışan bir kız çocuğunun film gösterisinin izlenmesinin ardından Sosyal hizmetler Uzmanı Bedriye Bozat tarafından slayt eşliğinde projenin tanıtımı yapıldı.

Bedriye Bozat, "Bu proje ile ulaşılması kadınlarımıza ikinci bir şans diyoruz. Bir buçuk yıl önce başladığımız "Koruyucu Aile Projesi" kapsamında bir koruyucu ailemiz varken şuan koruyucu aile sayımız 8 ulaşmıştır. Bugün ise Kadınlarımızın güçlenmesine yönelik "Mesleki Eğitim projesi" diyoruz. Bu proje ile amaçlanan, kadınlarımıza yönelik hem eğitim, hem mesleki beceri, hem de istihdam alanında gerekli duyulan iş gücünün nitelikli hale getirilmesini sağlamaktır" dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan ise yaptığı konuşmada, "Öncelikle ilçemizde istihdam alanında eğitim almak isteyen bayanlarımız arasında eğitim almayı düşünenleri bu proje kapsamında konularla ilgili olarak bir sınıflandırma yapacağız. Bununla ilgili kaç kişi müracaat etti, kaç kişi eğitim almak istiyor. Halı veya tekstil ile ilgili konularda eğitim almak isteyenler tespit edildikten sonra kurslar düzenleyeceğiz. Bu kurslarla amaç, Çeşitli sebeplerle eğitimini yarım bırakan ve tamamlamayan kadınlarımızın ve genç kızlarımızın eğitimlerini tamamlamaları ve aktif işgücüne katılımlarını sağlamak ve sizleri sertifikalı işçi arayan işverenlerle buluşturmaktır" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement