Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Halkımız neyi hayırlı görüyorsa ona oy versin.

22.05.2015 20:28

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Halkımız neyi hayırlı görüyorsa ona oy versin. Yeterki insanlar kimsenin baskısı altında olmadan sandığa gidip oyunu kullansın" dedi.

Bakan Yılmaz, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ve bir grup partiyle Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret etti.

Burada açıklama yapan Bakan Yılmaz, seçimin huzur ve barış ortamı içerisinde tamamlanmasını temenni ettiklerini söyledi.

Seçimin sonucuna herkesin saygı duyması gerektiğini belirten Yılmaz, "Sonuç bizim lehimize de aleyhimize de olsa saygılı oluruz. Bizim anlayışımız böyle. Geçmişte gördük, bazı partiler halktan yeterince oy alamadıkları zaman halkı suçluyorlardı. Biz öyle düşünmüyoruz. Yeterince oy almazsak, yanlış bizdedir deriz. Halkımız neyi hayırlı görüyorsa ona oy versin. Yeterki insanlar kimsenin baskısı altında olmadan, sandığa gidip oyunu kullansın" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, huzur ve barış ortamının Türkiye için önemli olduğunu ifade ederek, Diyarbakır'daki tüm kesimlerin kendilerinin de destek verdiği çözüm sürecinin arkasında olduğunu dile getirdi.

"Diyarbakır için bir kalkınma platformu kuralım diyoruz"

Çözüm sürecinde kararlı olduklarını ve Diyarbakır için kalkınma platformu kurmak istediklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu sadece siyasetle ilgili bir konu değil. Bölgemizin refahı ve kalkınması için kararlı bir şekilde destek olacağız. Bu süreci başlatan bizim hükümetimiz, adını koyan da bizim hükümetimiz. Güçlü hükümetler olmadan böyle zor meseleler çözülemez. Diyarbakır için özel bir seçim beyannamesi hazırladık. Diyarbakır için bir kalkınma platformu kuralım diyoruz. İçinde merkezi idareler, yerel yönetimler, üniversite, iş dünyası, sivil toplum olsun istiyoruz. Belli noktalarda işbirlikçi olamazsanız, ortak hedefler koyamazsanız, başarılı olamazsınız. Bu yüzden bir kalkınma platformu kurmalıyız" dedi.

Bakan Yılmaz, ziyarette Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Erkan Azizoğlu'ndan odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement