Kars ve Ardahan Donuyor! Termometreler Eksi 30'u Gördü - Son Dakika
Güncel

Kars ve Ardahan Donuyor! Termometreler Eksi 30'u Gördü

Kars ve Ardahan Donuyor! Termometreler Eksi 30\'u Gördü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan şiddetli soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, Ardahan'ın Göl ilçesinde dün gece termometreler eksi 30 dereceyi gösterdi.

02.01.2017 10:36  Güncelleme: 13:25

Dondurucu soğukların etkisi altına giren Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde Ardahan'ın Göle ilçesi, sıfırın altında 30,2 derece ile Türkiye'nin en soğuk kenti oldu.

GÖLE EKSİ 30 DERECEYİ GÖRDÜ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bir süreden beri yağış almayan bölgede soğuklar etkili oluyor. Dün gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Göle'de 30,2, Kars Harakani Havalimanı ile Erzurum'un Horasan'da 27,9, Kars merkezde 26,4, Erzurum'un Pasinler, Tekman'da 26, Kars'ın Arpaçay, Karakurt, Erzurum'un köprüköy'de 24, Erzincan'ın Otlukbeli, Kars'ın Susuz, Erzurum Havalimanında 23, Kars'ın Çıldır, Akyaka, Erzurum'un Aşkale, Refahiye'de 22, Ardahan merkez, Kars'ın Selim'de 21, Erzurum'un Yakutiye'de 13, Ağrı'da 11, Muş'ta 10, Iğdır'da 8, Erzincan'da 7 dereceyi buldu.


KAR KALINLIĞI 70 SANTİMİ BULDU

Kar kalınlıkları ise Palandöken'de 70, Muş merkezde 69, Ağrı merkez, Erzurum'un Konaklı, Kars'ın Sarıkamış'ta 60, Erzincan'ın Ergen'de 40, Erzurum'da 25, Kars ve Ardahan'da 22, Iğdır'da 10, Erzincan'da 2 santim olarak ölçüldü.


KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Kars'ta gece etkili olan sisin ardından nemle birlikte oluşan kırağı, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Kenti adeta bembeyaz bir görünüme kavuşturan kırağı, çatı saçaklarında, bina, ağaç, elektrik direkleriyle tellerinde kendini gösteriyor. 75 yaşındaki Mevlüt Başaran, bu yıl kış mevsiminin hem erken geldiğini hem de çok sert geçtiğini söyledi. Vatandaşlar, soğuk havada yiyecek bulmakta zorlanan kuşları beslemeye devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars ve Ardahan Donuyor! Termometreler Eksi 30'u Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement