Kartepe'li Kadınlar Şiddet Seminerinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kartepe'li Kadınlar Şiddet Seminerinde Buluştu

Kartepe\'li Kadınlar Şiddet Seminerinde Buluştu

Kartepe Belediyesi kültürel faaliyetlerini “Kadına yönelik şiddet ve kadının medeni kanundan doğan hakları” konulu bayanlara yönelik seminer ile sürdürdü.

21.02.2014 15:35

Kartepe Belediyesi kültürel faaliyetlerini "Kadına yönelik şiddet ve kadının medeni kanundan doğan hakları" konulu bayanlara yönelik seminer ile sürdürdü. Uzunçiftlik Atakent Kültür Merkezi'ndeki seminerde Kartepe Kent Konseyi Başkanı Av. Hülya San Şener, katılımcı bayanları bilgilendirdi.

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, tarafından sürdürülen kültürel faaliyetler şubat ayında farklı konu ve konuklarla ilçenin farklı köşelerinde ilçe halkı ile buluşturulmaya devam ediyor. Karmek Kursu bayanlar başta olmak üzere Uzunçiftlik ve Köseköy bölgesinden katılan kadınları bilgilendirmek amacıyla Kartepe Kent Konseyi Başkanı Av Hülya San Şener, "Kadına Yönelik Şiddet ve Kadının Medeni Kanından Doğan Hakları" konusunda Uzunçiftlik Atakent Kültür Merkezi'nde bir seminer verdi. Semineri Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Atakent Mahalle Muhtarı Neslihan Serim ile birlikte dinledi.

Medeni kanun ve aile hukukuna ilişkin düzenlemeler konusunda da Kartepeli kadınları bilgilendiren Av. Şener, nişanlılık, evlenme ehliyeti, evlenme engelleri, batıl olan evlenmeler, evliliğin genel hükümleri, boşanma davası ve boşanma sebepleri, ayrılık davası, boşanma davası nerede açılır ve boşanmanın sonuçları nelerdir, boşanmada maddi manevi tazminat, tedbir nafakası, yoksulluk nafakası, velayet ve iştirak nafakası, mal rejimi, edinilmiş mallar, kişisel mallar, kadının miras hukukundan doğan haklarını tek tek anlattı.

Katılımcıların sorularının da yanıt bulduğu seminerde selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, 7'den 77'ye herkesime yönelik hizmetlerin sürdüğünü bu tür seminerlerle de güncel konularda katılımcıların bilgilendirildiğini ifade etti. Sağlık ve huzurun önemine de değinen Başkan Karabalık, "Kartepe emin ve hızlı adımlarla yoluna devam etmektedir. Görev süremiz içinde halkımızın istek ve beklentilerine cevap verecek hizmetleri görmeye çalıştık. Bugüne kadar verdiğiniz destek ve ilgi için herkese teşekkür ederim. Üzerimizde herkesin hakkı var Biz sizden razıyız. Sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'li Kadınlar Şiddet Seminerinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement