Kaymakam Fatih Safitürk'ün Cenaze Namazını Babası Kıldırdı - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Fatih Safitürk'ün Cenaze Namazını Babası Kıldırdı

PKK saldırısı sonucu şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün cenaze namazını acılı babası kıldırdı. Saf tutanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da vardı.

12.11.2016 16:17  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya'nın Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende cenaze namazını şehit kaymakamın babası kıldırdı.

ŞEHİT BABASINDAN DUYGUSAL KONUŞMA

Törende konuşan şehidin babası Asım Safitürk şunları söyledi: "Cümle ümmetin medarı iftiharı olan değerli kardeşim, muhterem Cumhrubaşkanımız Allah kendisinden razı olsun. Onun destekçisi olan Başbakanımız, milletvekillerimiz.. Onları seven ve destekleyenleri Allah muvaffak etsin.

"BÖYLE BİR EVLADI KAYBETMEK ELBETTE KOLAY DEĞİL"

Ölüm haktır ama kendi evladını kaybeden bir ölüm yüreklerin parçalanması. Bu çocuğum 7. son çocuğumdur. Bugüne kadar hiçbir zorluk çıkarmadı karşıma. Böyle bir evladı kabetmek elbette kolay değil. Buraya adım atan herkesi Allah hac sahibi eylesin. Benim canpare yavrum görevi başında hiç haberi yokken şehit olmuştur. Haklarınızı helal edin. Allah razı olsun."

"KÜLLİYE'DE KENDİSİYLE TANIŞTIK"

Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için, "Kısa bir süre önce Külliye'de kendisiyle tanıştığımız bir kardeşimizdi" dedi.

"BUNLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şuheda fışkırdı. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu adiler, bu alçaklar zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız."

İDAM ÇIKIŞI

İdam cezası ile ilgili mesajlar da veren Erdoğan, "Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. İdam ile ilgili konu TBMM'nin gündeminde. Bununla ilgili kararı Batı değil biz veririz. Millletimin ne istediği aslolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

"BABAMI GÖREMİYORUM ANNE"

Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk'e "Babamı göremiyorum anne" dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise "Baban tabutta oğlum" cevabını verdi. Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı.

"HARİKASIN AŞKIM, ÇOK GÜZELSİN AŞKIM"

Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı. Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk'ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, "Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım" diye ağladı.

SOYLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit kaymakam Fatih Safitürk ile uzaktan akraba olduklarını ifade etti. Kaymakam Safitürk'ün Derik'te güzel hizmetler yaptığını hatırlatan Bakan Süleyman Soylu, birilerinin bu hizmetlerden rahatsız olduğunu söyledi. Konuşmasında zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan Bakan Soylu, konuşması sırasında zor anlar yaşadı.

Kaymakam Fatih Safitürk\'ün Cenaze Namazını Babası Kıldırdı

Son Dakika Güncel Kaymakam Fatih Safitürk'ün Cenaze Namazını Babası Kıldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement