Kocaeli Doğduktan Sonra 6 Saat Sonra Ölen Bebeğin Ailesinden İhmal İddiası - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Doğduktan Sonra 6 Saat Sonra Ölen Bebeğin Ailesinden İhmal İddiası

Kocaeli Doğduktan Sonra 6 Saat Sonra Ölen Bebeğin Ailesinden İhmal İddiası

Doğduktan sonra 6 saat sonra ölen bebeğin ailesinden ihmal iddiasıKOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bulunan Farabi Devlet Hastanesi'nde doğum yapan 26 yaşındaki Meryem Işık'ın bebeği 6 saat sonra hayatını kaybetti.

23.04.2016 19:45

Doğduktan sonra 6 saat sonra ölen bebeğin ailesinden ihmal iddiası

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bulunan Farabi Devlet Hastanesi'nde doğum yapan 26 yaşındaki Meryem Işık'ın bebeği 6 saat sonra hayatını kaybetti. Bülent ve Meryem Işık bebeklerinin ölümünde ihmal olduğunu öne sürerek, şikayetçi olacaklarını söylediler. Farabi Devlet Hastanesi yetkilileri bebekte solunum sıkıntısı olduğunu, ihmal olduğunu sanmadıklarını söyledi. Darıca'da oturan Meryem Işık, geçtiğimiz Çarşamba günü Farabi Devlet Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebek doğumdan kısa bir süre sonra rahatsızlanırken, önce Gebze'de bulunan özel bir hastaneye ardından da İzmit'te bulunan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Doğumundan 6 saat sonra hayatını kaybeden "Berk" adı verilen bebek, Perşembe günü toprağa verildi.

Bülent ve Meryem Işık çifti bebeklerinin ölümünün acısını yaşadılar. Bütün kontrollerin yapıldığını, doğumun çok rahat geçtiğini belirten 2 çocuk annesi Meryem Işık, "Bebeğim doğduktan sonra kucağıma verdiler. Çocuğum ağladı, onu sevdim. Hiçbir şeyi yoktu. Üstünü giydirmeye götürdüler. 25 dakika geçti aradan daha sonra bizi odaya aldılar. Çocuğumu emzirmeye çalıştım. Çocuk emmedi. Ağzında kan vardı. Tükürükle birlikte kanları gördüm. Hemşireye 'Çocuğumun ağzında kan var, normal mi bu?' diye sordum. Hemşire de 'normal, olabilir. Ağzını sil çocuğun ve emzir' dedi. Ben de çocuğun ağzını sildim ve emzirmeye çalıştım ama emmedi. Daha sonra hemşireye 'çocuğum benle değil sanki kendiyle mücadele ediyor' dedim. Gözlerini hiç açmadı. Hemşire gelip çocuğa baktı sonra da tutup salladı. Orada gözünü açıp kapattı. 'Ben bunu yoğun bakıma götüreceğim' dedi. Yoğun bakıma gitti ve çocuk daha gelmedi" dedi.

Meryem Işık çocuğunun ölümünde doktorları sorumlu tutarak, "Hiçbir sıkıntı yokken neden bunlar oldu ben öğrenmek istiyorum ve şikayetçi olmak istiyorum o gün orada olan doktorlardan. 9 ay boyunca çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim. Her şeyimiz normaldi. Ne varsa artık ben bilmek istiyorum. Ben çocuğumu emzirmeye çalışırken kendisiyle mücadele ettiğini anladıysam, hemşireler veya o an orada olan doktor neden gelip çocuğuma bakmadılar. Çocuğum şu anda kucağımda değil. Çok kötüyüm. Ben artık dayanamıyorum. Üzüntüden mahvoldum. Elbiselerine sarılıp yatıyorum" diye konuştu.

KALP VE AKCİĞERLERİNDE SORUN OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Bülent lşık ise sorumlular hakkında şikayette bulunacağını belirterek, "Yoğun bakımdan sonra doktor bey benimle görüştü. Kalpte ve akciğerlerde sorun olduğunu söyledi. Bize sevk etmeyi önerdi. Gebze'de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yaklaşık 2 saate yakın müdahale yapıldı ve buradan da Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Tıp Fakültesi'ne vardıktan 1 saat sonra çocuğumuz öldü. Ben ve eşim çocuğumun ölümünde ihmal olduğunu düşünüyoruz ve ihmali olanların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

İHMAL OLDUĞUNU SANMIYORUZ

Farabi Devlet Hastanesi yetkilileri ise, "Aile bize de başvurdu. Gerekli idari soruşturmayı başlattık. Çocukta solunum sıkıntısı olduğundan şüpheleniyoruz. Bizde üçüncü sınıf yoğun bakım var. Onun için sevk ettik, kesinlikle bir ihmal olduğunu sanmıyoruz ama idari soruşturma başlattık. Ailenin kafasında soru işareti varsa her türlü yasal hakkını kullanabilir" diye açıklamada bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Doğduktan Sonra 6 Saat Sonra Ölen Bebeğin Ailesinden İhmal İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement