Konya'da İki Erkek Cesedinin Bulunması - Son Dakika
Yerel

Konya'da İki Erkek Cesedinin Bulunması

Geçen yıl Ekim ayında Konya'nın Akşehir ilçesinde Avusturyalı Herald Weib ile Ramazan Kaplan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili duruşmaya devam edildi.

15.03.2013 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl Ekim ayında Konya'nın Akşehir ilçesinde Avusturyalı Herald Weib ile Ramazan Kaplan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili duruşmaya devam edildi.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar; öldürülen Ramazan Kaplan'ın karısı Z.K. (47) ile B.K. (37) ve E.Y. (34) katıldı.

İddianamede "adam tutup eşini öldürtmek" ile suçlanan Z.K, ifadesinde suçlamayı reddederek, kendisinin kimseye silah vermediğini söyledi.

Sanık B.K. ise cinayeti kendisine E.Y'nin teklif ettiğini iddia ederek,

"Ben kendisine 'işimiz gücümüz var' dedim. Daha sonra E.Y. benim telefonumu Z.K'ye vermiş. Savcılığa geldiğimizde Z.K ile ikimizi yan yana oturttular. Z.K. beni, gerçekleri söylememem için çocuklarımla tehdit etti. 'Suçu kabul et, ben sana cezaevinde bakarım' dedi" diyerek kendisini savundu.

Diğer sanık E.Y. de savunmasında üzerine atılı suçu kabul etmeyerek, "Z.K. bana telefonda kocasını öldürmemi teklif etti. Ayrıca 25 bin avro para vereceğini söyledi. Ben kabul etmedim. Kendisine 'bu iş için adam bulurum' dediğimi hatırlamıyorum" diye konuştu.

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasının ardından eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

-Olayın geçmişi-

Konya'nın Akşehir ilçesinde 21 Ekim 2012'de çalılıkların arasında iki erkek cesedi bulunmuş, yapılan incelemede cesetlerden birinin Avusturyalı Herald Weib'e

(52), diğerinin ise Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Dedeçam beldesinde oturan Ramazan Kaplan'a (52) ait olduğu belirlenmişti. Yapılan otopside, Weib ve Kaplan'ın kurşunlanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, cinayeti işledikleri iddiasıyla Z.K, B.K. ve E.Y. gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Herald Weib'in 2 Ekim'de Türkiye'ye geldiği, ortak besicilik yapmaya karar verdiği Ramazan Kaplan ile Akşehir'de damızlık hayvan ve traktör araştırması yaptıkları öğrenilmişti.

Muhabir: Bayram Uygun/ Murat Aslan

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da İki Erkek Cesedinin Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement