Kore'de İki Taraf Görüşme Masasına Oturdu - Son Dakika
Güncel

Kore'de İki Taraf Görüşme Masasına Oturdu

Sadi KAYMAZ, PEKİN / DHA-Güney Kore ve Kuzey Kore liderlerinin temsilcileri, önceki gün patlak veren sınır gerginliğini görüşmek üzere karşılıklı müzake-relerde bulundu.

22.08.2015 11:24

Sadi KAYMAZ, PEKİN/ DHA- Güney Kore ve Kuzey Kore liderlerinin temsilcileri, önceki gün patlak veren sınır gerginliğini görüşmek üzere karşılıklı müzake-relerde bulundu.

Kore savaşını fiilen bitiren ateşkesin imzalandığı sınır köyü olan Panmujam'da bir araya gelen taraflar, kısa süreli sıcak çatışma-ya varan gerginliği ele alıyor. Güney Kore başkanlık sarayı Mavi Köşk'ün açıklamasına göre, görüşme Başkan Park Geun-hye'nin ulusal güvenlik danışmanı ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un askeri başdanışmanı arasında gerçekleştiriliyor.

Pyongyang merkezli komünist yönetim, dün Güney tarafına ulti-matom vererek 48 saat içerisinde sınır hattında büyük hoparlör-ler aracılığıyla yapılan propaganda yayının durdurulmasını, aksi takdirde savaş dahil olmak üzere tüm hakların saklı tutulacağını ilan etmişti.

Kore yarımadasının düşman kardeşleri olarak bilinen Kuzey ve Güney tarafları, önceki gün söz konusu ses yayını sebebiyle karşılıklı top ve roket atışlarında bulunmuştu.

Kuzey tarafına radyo yayını yapma ya da balon uçurma vasıta-sıyla duyuru kağıtları gönderme gibi çeşitli yöntemlerle rejim aleyhtarı propaganda faaliyetleri yürüten Seul yönetimi, öteden beri Pyongyang'ın sertlik derecesi azalıp artan tepki ve tehditleri-ne maruz kalıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kore'de İki Taraf Görüşme Masasına Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement