Kudret'in Ailesine Devlet Yardım Yapmış - Son Dakika
Güncel

Kudret'in Ailesine Devlet Yardım Yapmış

Adana’da, ayakkabısı olmadığı için okula yalın ayak gittiği ileri sürülen 6 yaşındaki Kudret Beşenk’in ailesine devletin her ay çeşitli yardımda bulunduğu belirtildi.

09.09.2014 12:35

Adana'da, ayakkabısı olmadığı için okula yalın ayak gittiği ileri sürülen 6 yaşındaki Kudret Beşenk'in ailesine devletin her ay çeşitli yardımda bulunduğu belirtildi.

Merkez Yüreğir ilçesi, Başak Mahallesi'nde bulunan Çetin Topçuoğlu İlkokulu'nun 1. sınıfına başlayan Kudret Beşenk'in ayakkabısı olmadığı için okula yalın ayak gittiği yönündeki haberlerin ardından yapılan incelemede, devletin Kudret ile ailesine çeşitli yardımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Eşi Zeliha Beşenk (34) ve biri erkek 6 çocuğuyla birlikte 2 odalı bir evde yaşam mücadelesi veren İbrahim Beşenk, akciğer kanserine yakalanınca seyyar satıcılık yapmayı bırakmak zorunda kaldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce yapılan incelemenin ardından Beşenk, hastalığından dolayı engelli kabul edilip, 3 aydan 3 aya toplam 849 TL maaşa bağlandı.

Ayrıca lise öğrencisi Ahmet (14), ortaokul öğrencisi Fatma (11), ilkokul öğrencisi Zehra (8) ve kardeşi Kudret'e (6) şartlı eğitim yardımları kapsamında yaklaşık 200 TL ile çeşitli oranlarda sağlık yadımı yapıldı.

Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca da eylül ayı başında 6 kardeşe kıyafet yardımı yapıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kudret'in Ailesine Devlet Yardım Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement