Kyk Ankaralı Gençler Sevgi Evleriyle Gönül Bağı Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Kyk Ankaralı Gençler Sevgi Evleriyle Gönül Bağı Kuruyor

KYK Ankara öğrencileri, sevgi evlerindeki çocuklarla etüt hizmetinden sosyal faaliyetlere kadar birçok etkinlikle gönül bağı kuruyor.

16.05.2016 17:37

KYK Ankara öğrencileri, sevgi evlerindeki çocuklarla etüt hizmetinden sosyal faaliyetlere kadar birçok etkinlikle gönül bağı kuruyor.

KYK Ankara İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada KYK Ankara yurtlarında kalan 11 gönüllü öğrenci, yaklaşık üç hafta boyunca sevgi evlerinde kalan çocuklara gönüllü etüt hizmeti verdi. Çocukların istediği derslerle ilgili etüt yapan gençler, boyamadan ağaç dikmeye kadar birlikte birçok sosyal faaliyette bulundular. Hukuk, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmetler ve Eğitim Fakülteleri gibi farklı bölümlerde okuyan gençler, sevgi evlerinde kalan çocukların samimiyetinden çok etkilendiklerini belirttiler.

Sosyal Hizmetler bölümünde okuyan Merve Demirhan, "İlk başta çok tedirgindik, çocuklar da bize karşı çekimserdi. Ama birlikte çalışmaya başlayınca hem yetkililer hem de çocuklar bize karşı çok samimi davrandılar. Çocukların dersten çok anne, abla ilgi ve sevgisine ihtiyaç duyduklarını gördük. Bu çalışma bize mesleki bilgiden çok karşılıklı sevginin kalpleri nasıl etkilediğini gösterdi. Seneye de bu projede mutlaka yer almak istiyorum" diye konuştu.

KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu, gerek öğrencilerin memnuniyeti ve gerekse sevgi evlerindeki çocuk ve yetkililerin yoğun talebi nedeniyle gelecek dönem de bu çalışmayı yürüteceklerini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kyk Ankaralı Gençler Sevgi Evleriyle Gönül Bağı Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement