Çavuşoğlu: Adam Gibi Masaya Dönsünler ve Hayallerden de Vazgeçsinler - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: Adam Gibi Masaya Dönsünler ve Hayallerden de Vazgeçsinler

Çavuşoğlu: Adam Gibi Masaya Dönsünler ve Hayallerden de Vazgeçsinler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde masayı terk eden Rum kesimini uyararak "Akıllarını başlarına toplasınlar. Adam gibi masaya dönsünler ve ham hayallerden de vazgeçsinler" dedi.

21.02.2017 17:26  Güncelleme: 18:44

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Çavuşoğlu ve Akıncı, ikili ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Temaslarına değinen Çavuşoğlu, "Bugün müzakereler bu noktaya geldiyse Akıncı'nın ve KKTC müzakere heyetinin ve Türkiye'nin verdiği desteğin çok önemli bir rolü olmuştur. Geçtiğimiz 3- 4 ay çerisinde yaşanan sıkıntılara rağmen biz yapıcı tutumumuzu hep sürdürdük" dedi.

"YUNANİSTAN VE RUM TARAFI ÇÖZÜME HAZIR DEĞİL"

Rum tarafının yapıcı olmayan tavırlarını alışkanlık haline getirdiğini de belirten Çavuşoğlu " Cenevre'de Yunanistan'la beraber sergiledikleri tavır Yunanistan'ın ve Rum tarafının bir çözüme hazır olmadığını gösterdi. Oysa biz hem Türkiye hem KKTC olarak ne istediğimizi ne istemediğimizi gayet olgun bir şekilde ortaya koyduk. Başından beri ilkemiz budur. Müzakerelerin çerçevesi bellidir" dedi.

"ENOSİS KARARIYLA RUMLAR GERÇEK NİYETİNİ ORTAYA KOYDU"

Müzakerelerin çerçevesinin belli olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Daha önce yaşanan olayları bir şekilde tolere ettik. Fakat ENOSİS kararıyla Rum tarafı gerçek niyetini ortaya koymuştur. O eski rüyalardan uyanmadığını da bir şekilde göstermiştir. Müzakerelerde sona doğru yaklaşırken meclise ENOSİS kararın getirilmesi ve kabul edilmesi çok manidardır" dedi.

"SİGARA İÇMEYE GİDİYORUM DİYEREK ÇARK ETTİ"

Rum tarafının kapsamlı çözüme yönelik samimiyeti konusunda da ciddi şüphelerin uyandığını da belirten Çavuşoğlu, "16 Şubat günü gerçekleştirilen görüşmede yine Rum liderin saldırgan tutumu, kapıyı çarpıp gitmesi sonra da 'Ben sigara içmeye gidiyordum aslında' deyip çark etmeye çalışması da gerçekten samimiyetten uzak bir tavırdır" dedi.

"RUM TARAFI YALAN SÖYLÜYOR"

Anastasiadis ile kişisel dostluğuna değinen Çavuşoğlu, "Dostluk başkadır. Burada ciddi bir konu konuşuyoruz. Yanlışlıklarını, saldırgan tutumunun ne kadar yanlış olduğunu da söylememiz lazım. Dürüst olacağız. Niye kapıyı çarpıp gittin, niye ENOSİS kararı çıktı ve yine Juncker'e yazdığın mektupta 80 milyonun Avrupa'yı istila edeceği gibi yalanlardan da kaçınmak gerekiyor. Bugün Yunanistan daha fazla Türk'ün Yunan adalarına gelmesini niye istiyor? Yunan Adalarına giden Türk Avrupa'yı mı istila etmiştir? Tekrar vatanına, Türkiye'ye dönmüştür. Bu konulardaki çocuksu tutumlardan da vazgeçmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"ADAM GİBİ MASAYA DÖNSÜNLER"

Rum tarafının yaptığı hatayı düzeltmesi gerektiğini de belirten Çavuşoğlu,"Bu mesajım özellikle ENOSİS hayallerinden vazgeçmeyenlere ve onlara alet olanlaradır. Akıllarını başlarına toplasınlar. Çözüm istiyorlarsa hatalarını düzeltsinler. Adam gibi masaya dönsünler ve ham hayallerden de vazgeçsinler. Adada ve bölgemizde istikrar ve güven için, refahın tesisi için bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: Adam Gibi Masaya Dönsünler ve Hayallerden de Vazgeçsinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement