CHP'li Tanal'dan Mahkeme Sorunu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanal'dan Mahkeme Sorunu

CHP Milletvekili Tanal: "Adeta mahkeme salonunun içerisinde terör estirildi."

14.08.2014 14:08  Güncelleme: 17:32

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda bir kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanması olayına karıştıkları iddiasıyla 15'i tutuklu 35 kişinin yargılandığı davanın duruşması sırasında, mahkeme salonu içerisinde terör estirildiğini ifade ederek, "Bu da beceriksiz heyetten kaynaklanıyor" dedi.

Tanal, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'ndaki duruşmanın ardından, saldırıda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in ailesi ve avukatlarıyla basın mensuplarına açıklama yaptı.

"Gülsuyu ve Gülensu'nun, Türkiye'de uyuşturucunun ve aynı zamanda fuhuş çetelerinin, Gebze'den Kadıköy'e uzanan yuvalanmasının, örgütlenmesinin sacayaklarının esas yeri" olduğunu dile getiren Tanal, incelemeleri sonucunda bölgede 3 Mobese kamerası bulunduğunu tespit ettiklerini ancak söz konusu kameraların sürekli devre dışı bırakıldığını öğrendiklerini anlattı.

Bölgedeki sorunların giderilmesi için yetkililere rapor verdiklerini anlatan Tanal, "Bu kadar müracaatımız üzerine tedbir alınmadı. Tedbir alınsaydı Hasan Ferit Gedik bugün yaşıyor olacaktı. Duruşmaya girdiğimizde uyuşturucu çetesi 'Milletvekillerinin duruşmada olmasını istemiyoruz' diyor. Bizi seçen halktır. Milletvekillerini istememek, halkı istememek anlamına gelir. Adeta mahkeme salonunun içerisinde terör estirildi. Bu da beceriksiz heyetten kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Tanal, aynı çetenin geçmişte kendisini telefonla tehdit ettiğini belirterek, "Bir yıllık süre geçtiği halde şikayet dilekçelerimiz savcılıkta bekliyor. Bu çeteler bizi tehdit ediyor, şikayetlerimizin gereği yapılmıyor. Bu tehditler bizi yıldıramaz. Halkın milletvekilleri olarak uyuşturucu ve fuhuş çetesiyle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik, "Burada adaletin dağıtılacağına olan inancımız zaten çok zayıftı, şimdi hiç kalmadı. Biz, bu heyete güvenimizi kaybettik. Duruşma salonu çok küçüktü. Mahkeme heyetine dilekçeyle büyük bir salona alınması için başvurduk ama dilekçemize ret cevabı verildi. Bu mahkeme heyeti içeriye giren 4 milletvekilini bile koruyamadı. Biz burada uyuşturucu ve çetelerle mücadele etmek için bulunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"OĞLUMUZUN HAKKINI ARAYACAĞIZ"


Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, aile olarak içeriye dahi alınmadıklarını ifade ederek, "Duruşmada ne oldu hiç haberimiz yok. Her yerde önümüze engel koyuyorlar ama oğlumuzun hakkını arayacağız, kanı yerde kalmayacak" dedi.

Hasan Ferit Gedik'in dedesi Mustafa Meray, rahatsız olduğu halde içeriye alınmadığını söyledi. Torununun çeteler ve kentsel dönüşümle mücadele ettiği için katledildiğini ifade eden Mustafa Meray, duygularını "Biz ölümsüzüz, biz milyonlarız, öldürseler bile bitmeyiz. Adalet istiyoruz, kanı yerde kalmayacak" sözleriyle aktardı.

Duruşma için Gülsuyu ve çeşitli yerlerden Anadolu Adalet Sarayı'nın önüne grup, bir süre bekledikten sonra çeşitli sloganlar atarak, adliyeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanal'dan Mahkeme Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement