Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

Sancaklı Bozköylü kiraz üreticileri, bölgeye pazar yeri kurulmasını istiyor.

13.06.2014 22:51

Sancaklı Bozköylü kiraz üreticileri, Vali Erdoğan Bektaş'tan bölgeye pazar yeri kurulmasını talep etti.

Kiraz üreticileriyle bir araya gelen Vali Bektaş, ihraç da edilen kirazın, bölge halkının önemli geçim kaynağı olduğunu belirterek, kirazın pazarlanmasında önem taşıyan pazar yerinin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal ise bölgede 40 bin ton kiraz yetiştirildiğine değinerek, Sancaklı Bozköy'de 138 dönümlük alanı projesiyle hazır olan pazar yerinin kurulmasında Vali Bektaş'tan destek istedi.

-Hastanedeki çocuklara karne hediyesi

Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Merkez Efendi Hastanesi ve Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesinde yatarak tedavi gören 16 çocuğu ziyaret edip, karne hediyesi verdi.

Türkyılmaz, velilerin, karneleri çocuklara ödül ya da ceza vesilesi olarak görmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

-Engelli öğrencilere hediye

Salihli Koruma Kurulu üyeleri, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret edip, engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, bir süre önce cezaevinde kalan hükümlüler ve merkezdeki öğrencilerle ortak çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu tür yerler, insanların hayatlarının değerini anlamaları açısından çok önemli.  İnsanlar, huzurevlerine, yetiştirme yurtlarına, mezarlıklara ya da bu tür özel okullara geldiklerinde, hayatın değerini gerçekten daha iyi anlıyor" dedi.

-"Hayalimin Anahtarı Projesi"

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Onur Kurulu Başkanı İngilizce Öğretmeni Nüket Belge'nin öğrencileriyle birlikte hazırladığı "Hayalimin Anahtarı Projesi" çerçevesinde, Kırkağaç Cumhuriyet Rıza Nebahat Dolman İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Rabia Demirel ve Şeyma Özek'e, tablet bilgisayar hediye edildi.

Öğrenciler, hediyelerden dolayı teşekkür etti.

Proje çerçevesinde, daha önce de doğuştan engelli Halil İbrahim Dönmez için hayırseverlerden toplanan yardımlarla hayalindeki oda tefriş edilmişti.

- Saruhanlı Milli Eğtiim Müdürü Işık'tan yardım

Saruhanlı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, göreve başlaması dolayısıyla makamına gelen çiçekleri satıp, gelirini Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine bağışladı.

Işık, "Şahsımıza gönderilen çiçekler için tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Çiçekleri, Soma'da zarar gören ailelerimizin ve yetim kalan çocuklarımızın yararına Başbakanlığımızın açmış olduğu yardım hesabına yatırdık. İnşallah yetimlerimizin az da olsa bir ihtiyacı giderilir. Bu yardımı, dostlarımız sayesinde bağışlamış olduk" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement