Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

Sarıgöl'de üzüm örtüleri toplanıyor.

06.11.2014 09:43

Sarıgöl Ovası'ndaki Sultaniye üzüm bağlarını koruma amaçlı olarak örtülen beyaz naylon kanaviçeler toplanmaya başlandı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada koruma amaçlı örtülen beyaz naylon kanaviçelerin toplanarak kilosu 80 kuruştan geri dönüştürülmek üzere hurda olarak satıldığını kaydetti.

Sarıgöl Ovası'nda yaklaşık 85 bin dekarlık alanda üzümcülük yapıldığına dikkati çeken Ülgen, bağların yüzde 70'inin örtüldüğünü, koruma amaçlı naylon kanaviçelerin son yıllarda hurda olarak alımların yapılmasıyla, çiftçiler bu örtüleri geri dönüşüme sattığını kaydetti.

- Kaymakam Kanyılmaz, zeytin ürecilerinin sorunlarını dinledi

Zeytin üretimi yapılan mahalleleri ziyaret eden Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, üreticilerle birlikte zeytin toplayarak, sorunlarını dinledi.

Saruhanlı Ziraat Odası'nın verilerine göre 150 bin dekar alanda 3 milyon zeytin ağacının bulunduğu belirten Kanyılmaz, bu yıl rekoltenin düşük olduğunu ancak fiyatların yüz güldürdüğünü söyledi.

Kaymakam Kanyılmaz'a ziyaretinde eşlik eden Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise "Önceki yıllarda fiyat, verime, hava şartlarına ve başka etkenlere bağlı olarak yükselip düşebiliyordu. Bu yıl ise istikrarlı bir fiyat oluştu. Biz de fiyatın daha da tırmanışa geçmesi için üreticiye ürünlerini satmamalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ciftci: helal olsun , naylonun hurdasi , uzumden pahali , millet uzum satamadi ama allahim naylondan yuzunu guldurdu. ne olduda ciftci boyle oldu ? 1 0 Yanıtla

Advertisement