MAÜ İlahiyat Bilimleri Fakültesi Lisans Programı Kontenjanı Doldu - Son Dakika
Yerel

MAÜ İlahiyat Bilimleri Fakültesi Lisans Programı Kontenjanı Doldu

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde bu yıl açılan ve tamamen Arapça diliyle eğitim verecek İlahiyat Bilimleri Fakültesi lisans programı için öngörülen kontenjan doldu.

30.09.2014 17:33  Güncelleme: 18:12

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) bünyesinde bu yıl açılan ve tamamen Arapça diliyle eğitim verecek İlahiyat Bilimleri Fakültesi lisans programı için öngörülen kontenjanın dolduğu belirtildi.

İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, İlahiyat Bilimleri Fakültesi lisans programı için 120 kişinin başvurduğunu, eğitim dilinin tamamının Arapça olduğunu ve öğrencilere bir yıllık zorunlu Arapça hazırlık sınıfı uygulanacağını belirtti.

Kendi alanında tanınmış yetkin yerli ve yabancı uyruklu öğretim üyelerinden oluşan bir akademik altyapıyla eğitimlerin verileceğini kaydeden Ağırakça, şöyle konuştu:

"Arapça kaynaklara rahatlıkla ulaşabilen ve bu dili konuşabilen akademisyenler ile yurt içinde ve yurt dışında önemli araştırmaların yapılmasına, uluslararası ilmi toplantılarda konularını rahatlıkla anlatabilecek elemanların yetişmesine, akademik çalışmalarını Arapça yazabilecek araştırmacıların hazırlanmasına vesile olacaktır. Öğrencilerin İlahiyat Bilimleri Lisans Programından mezun olabilmek için bitirme tezi hazırlama zorunluluğunun yanı sıra isteğe bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı müftülükler ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda staj yapma imkanı verilecek." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MAÜ İlahiyat Bilimleri Fakültesi Lisans Programı Kontenjanı Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement