Memur-Sen Fazla Vergi Ödeyen Memura İade İçin Harekete Geçiyor - Son Dakika
Ekonomi

Memur-Sen Fazla Vergi Ödeyen Memura İade İçin Harekete Geçiyor

Memur-Sen Fazla Vergi Ödeyen Memura İade İçin Harekete Geçiyor

Çalışanların üst gelir grubuna sokulup yüzde 15 yerine yüzde 20 Gelir Vergisi ödeten uygulamayı iptal için, memurlar konuyu toplu sözleşme masasına taşıyacak.

25.07.2015 11:47  Güncelleme: 12:09

Me­mur­la­rın top­lu söz­leş­me ha­zır­lık­la­rı de­vam edi­yor. Hem eko­no­mik hem sos­yal ta­lep­le­ri­ni lis­te­le­me­ye baş­la­yan me­mur­lar, gün­cel so­run­la­rı­na da ça­re araya­cak.

KALICI HALE GETİRMELİYİZ

Ça­lış­ma­la­rıy­la il­gi­li açık­la­ma ya­pan Me­mur-Sen Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­cı Bay­ram Ton­bul, me­mur­la­rın, ver­gi di­lim­le­ri­ni de­ğiş­ti­ren son ver­gi dü­zen­le­me­si ne­de­niy­le za­ra­ra uğ­ra­dı­ğı­nı ha­tır­lat­tı. Ton­bul, "Ver­gi­den do­ğan fii­li kay­bın te­la­fi­si­ni is­ti­yo­ruz. Bu­nu da ver­gi mat­ra­hı­na dö­nük ta­lep­te bu­lu­na­rak de­ğil, top­lu söz­leş­me­de ia­de is­te­ye­rek 2 yıl için ka­lı­cı ha­le ge­tir­mek is­ti­yo­ru­z." de­di. Mat­rah ver­gi mev­zu­atı­na iliş­kin ol­du­ğu için söz­leş­me dı­şın­da de­ğer­len­di­ril­di­ği­ni ifa­de eden Ton­bul, so­ru­nun çö­zü­mü için ko­nu­yu ma­li hak ola­rak top­lu söz­leş­me­ye ta­şı­ya­cak­la­rı­nı bil­dir­di.

Ton­bul, şöy­le de­vam et­ti: "Ver­gi­de ye­ni dü­zen­le­me ya­pıl­sın, de­mi­yo­ruz. Ver­gi­den do­ğan bir fii­li ka­yıp var, o fii­li kay­bın te­la­fi­si­ni is­ti­yo­ruz. Biz mat­ra­hın dü­şük­lü­ğü­ne gir­mi­yo­ruz. Bi­zim bu­ra­da bir kay­bı­mız var, bu kay­bın te­la­fi­si­ni is­ti­yo­ruz."

ADINI ONLAR KOYSUN

Me­mur ve söz­leş­me­li me­mur ara­sın­da ay­nı maa­şı al­sa­lar da­hi ver­gi­ye esas mat­rah­la­rı fark­lı ol­du­ğu için, ver­gi di­li­mi ay­rış­ma­sı ile bir ta­raf­tan da­ha faz­la ver­gi alın­dı­ğı­nı an­la­tan Ton­bul, "Bu ge­ri ve­ril­me­li. Ver­gi ia­de­si gi­bi ve­ya taz­mi­nat gi­bi; na­sıl ve­ri­lir­se ve­ril­sin, adı­nı ne ko­yar­san koy­sun­la­r." yoru­mu­nu yap­tı.

"ZENGİN VERGİSİNE GİRDİLER"

Ma­li­ye, 2015'te yüz­de 15 Ge­lir Ver­gi­si ke­si­len brüt ka­zanç di­li­mi üst sı­nı­rı­nı 12 bin li­ra­ya çı­kar­dı. Bu ne­den­le bü­tün üc­ret­li­le­rin 2015 yı­lı için­de bir üst ver­gi di­li­mi­ne geç­me­si ve 5 pu­an da­ha faz­la ver­gi öde­me­si gün­de­me gel­miş­ti. 2015 için yüz­de 3+3 ve enf­las­yon far­kı dü­ze­yin­de zam ya­pı­lan me­mur­lar da bu kap­sa­ma gir­miş­ti.

MAAŞLAR DA AZALACAK

Brüt ma­aş yıl için­de kü­mü­la­tif ola­rak top­la­nıp 12 bin sı­nı­rı­nı geç­tik­çe üst ver­gi di­li­mi­ne gi­ren me­mur­la­rın, dü­şük ma­aş­lı­lar da da­hil ol­mak üze­re ta­ma­mı, ey­lül ayı iti­ba­riy­le yüz­de 20 Ge­lir Ver­gi­si öder du­ru­ma ge­le­cek. Ba­zı me­mur grup­la­rın­da ver­gi ar­tı­şı, bu yıl ve­ri­len zam­mın üze­ri­ne çı­ka­ca­ğı için ma­aş­lar­da azal­ma da ola­cak.

Son Dakika Ekonomi Memur-Sen Fazla Vergi Ödeyen Memura İade İçin Harekete Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • alı.: memursene guvenmıyom. 19 3 Yanıtla
  • .: Siyasiler çakaldır. 22 0 Yanıtla
  • Adımızı Bilenler İyi Bilir: Onumuzde secim var Memur sen başkanına da milletvekilliği verirler anlaşırlar yüzde 3+3 de merak etmeyin. Ahmet GÜNDOĞAN vardı bi zamanlar oda böyle vaatlerde bulundu geçen sene 3+3 de verdirmedi elimizdekini de aldırdı hatta şimdi vekil ankarada padişah gibi dolaşıyor.. 16 1 Yanıtla
  • xxatilla: memurlarin reel olarak cok kaybi var.insallah yeni yonetimde de vekillik sevdası olmaz!!! 15 0 Yanıtla
  • Adı Sen: Dünyada emek düşmanı en büyük örgüt Mem-sen. 13 1 Yanıtla
  • bir dost: bu sendikaya güvenilmez... 11 1 Yanıtla
  • memo: yuzde 3-3 e razı olurlar.1 gunde razı olurlar. 8 3 Yanıtla
  • ABBAS: Bu nasıl saçmalık, Beş yıldızlı oteller%8 vergi ödesin bende12 binlirayı aştım diye %20 vergi ödeyeyim. Avukatlar esnaflar ve işlwtms sahiplerinin çoğundan fazla vergi ödüyoruz 8 0 Yanıtla
  • Bir TÜRK: Eyy memursen ve degnekcileri! Fazla mesailer gideli 3 yil oldu. Aylik ort 300tl kaybi var memurun. Bu da yillik 3600tl. Siz hala sacma sapan seyler ile ugrasiyorsunuz. Zaten her uili son 2 ayi vergi dilimi artiyor. Onemli olan giden faxla mesai ucretletinin geri gelmesi. Yasasin TURK KAMU SEN 6 2 Yanıtla
  • türk sağlik sen: 123 tl zam alindiginda masada vergi artisini kabul edende sağlik sen degil miydi?simdi kimi kandiriyorsunuz 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement