Mevka 2014 Mali Destek Programını Müsiad'da Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Mevka 2014 Mali Destek Programını Müsiad'da Tanıttı

Mevka 2014 Mali Destek Programını Müsiad\'da Tanıttı

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantılarında bu hafta Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) 2014 Mali Destek Programları tanıtıldı.

05.01.2014 13:08

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantılarında bu hafta Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) 2014 Mali Destek Programları tanıtıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları Komisyonu Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, "Mevlana Kalkınma Ajansı, kuruluşundan bugüne Konya ve Karaman'da özellikle bölgemizin gelişimi ve sanayinin teknik yapısının güçlenmesi için önemli destekler sağladı. Ülkemizin kalkınma hamlesinde ajanslarımızın rolü ön plana çıkıyor. Bu noktada MEVKA 2014 mali destek programlarını açıkladı. Programın başlığının "Bilgi ve Teknolojiye Odaklı Üretim Mali Destek Programı" olması dikkat çekici. Bunun şehrimizin üretimindeki kalite anlayışına yeni bir bakış açısı getireceğine inanıyorum" dedi.

Lokman Koyuncuoğlu'nun ardından MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da kısa bir konuşma yaptı. Akman, "2009 yılından bugüne 5. çağrımıza çıkıyoruz. Bu zamana kadar destek için çıktığımız çağrıların toplamı 82 milyon. Bu yılki destek tutarımız 15 milyon desteklerimizin çarpan etkisini düşündüğümüzde toplamda 145 milyon oldu. Kalkınma Ajansı olarak bölgenin önde gelen sektörlerine destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"2014-2023 BÖLGE PLANI OLUŞTURULDU"

MEVKA'nın 2014-2023 bölge planı oluşturduğunu belirten MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Osman Fatih Yalçın, "Planı hazırlarken ülkemizin 2023 planlı ekonomi vizyonu oluşturma hedefinde bölgemizin azami katkı sağlamasını amaç edindik. Bu noktada her ilçede en az altı toplantı yaptık. Vizyonumuza gerekli katkı ve katılımın sağlanması için azami dikkat gösterildi. Ortaya yüksek ve dengeli refah seviyesine erişmiş, uluslararası ekonomilerle bütünleşmiş, sevgi ve hoşgörü temelinde insanların çalışmak üretmek ve yaşamak için tercih ettikleri bir bölge olma sonucu çıktı. Biz Konya ve Karaman'da daha rekabetçi işletmeler hedefliyoruz. Yatırım ortamını iyileştirmek, insana yatırım yapmak, bölge kırsalında yaşamın canlandırılmasına katkı sağlamak istiyoruz" şeklinde konutu.

Bilgi ve teknolojiye dayalı üretim mali destek programının bilginin ve teknolojinin kullanılması suretiyle üretimin desteklenmesi amacını hedeflediğini belirten Yalçın, "Bu program kapsamında biz, bölge planından aldığımız stratejiler doğrultusunda dış ticaret ortamını iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede AR-GE kapasitesinin ve insan kaynağının güçlendirilmesi, işbirliğine dayalı kümelenmenin teşvik edilmesi, işletmelerimizin bilgi ve teknolojiye erişim olanağının kuvvetlendirilmesi, enerji verimliliği noktasında uygulamaların yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının payının arttırılması, rekabet gücünün arttırılması, alt bölgeler oluşturularak kalkınmaya katkı sağlanmasını hedefliyoruz. Bu programın üç tane önceliği var. Öncelik üçe Konya mücavir alanı içinden müracaat almayacağız. Öncelik bir ve ikide AR-GE, yenilikçilik, Üniversite-Sanayi işbirliği gibi büyük çaplı şirketlerin yapabileceği işlerle alakalı projeler kabul edilecek. Bizden asgari olarak 25 bin azami olarak ise 500 bin talep edilebilecek. Asgari destek oranımız yüzde 20, azami destek oranımız ise yüzde 50" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevka 2014 Mali Destek Programını Müsiad'da Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement