MHP'de Dervişoğlu Çıkışı - Son Dakika
Güncel

MHP'de Dervişoğlu Çıkışı

MHP\'de Dervişoğlu Çıkışı

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 3 yıl önce rakip çıkan MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak için başvurduğunda liste dışı kalacağını bildiğini söyledi.

11.04.2015 11:34

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 3 yıl önce rakip çıkan MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak için başvurduğunda liste dışı kalacağını bildiğini söyledi. Dervişoğlu, "Genel Başkan, son kurultayı seçimden önce yaparak liderlik gücünü en üst düzeyde kullanmış, sadece ülkenin kaderini değil aynı zamanda partinin ve bizlerin kaderini de avcunun içine almıştır. Bir şahsa böyle bir gücü teslim ederseniz, sonucuna da rıza göstereceksiniz" dedi.

Müsavat Dervişoğlu, İzmir'de 2000- 2009 yılları arasında MHP'de il başkalığı yaptı, 2009 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, seçilemeyince yine partinin il başkanlığına döndü. 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimde 1'inci bölge 3'üncü sıradan aday gösterilmesine rağmen seçilemedi. 2012 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye rakip çıktı, ancak 48 oy aldı. Siyasette sivri çıkışlarıyla bilinen Dervişoğlu, 7 Haziran seçimleri için başvuruda bulunurken adaylık beklentisinin olmadığını öne sürerek, gerekçelerini şöyle anlattı:

"Adaylık dosyasını verirken böyle bir akibetin olabileceğini biliyordum. Benim açımdan sürpriz sayılmadı. 2012 kongresinde genel başkana rakip çıkmıştım. Bazı politikaları, yerel seçimlerdeki hataları saklamadan ifade etmiştim. Böyle bir durum karşısında sürekli kendisini eleştiren siyasi kişilikten yaralanmayacağını, adaylık dosyasını verirken biliyordum. Beklentim olmadığı gibi beklenti oluşturacak çabanın içine de girmedim. Genel Başkan, son kurultayı seçimden önce yaparak, liderlik gücünü en üst düzeyde kullanmış, sadece ülkenin kaderini değil aynı zamanda partinin ve bizlerin kaderini de avcunun içine almıştır. Bir şahsa böyle bir gücü teslim ederseniz sonucuna da rıza göstereceksiniz."

Müsavat Dervişoğlu, partisinin milletvekilleri Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun 5'inci kez liste başından aday gösterildiğini dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"MHP'nin adayları yeterli kişilikte, göreve elverişli siyasi figürlerdir. MHP'de adaya değil 3 hilale oy verilir. MHP'de herhangi bir siyasi alanda 'Sana ihtiyaç vardır' diyecek kimse olduğunu düşünmüyorum. 1999 yılından beri Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu seçilebilecek sıralardan milletvekili adayı oluyor. Bu onların 5'inci seçimleri. 1999'dan beri liste başındalar. Böylesine iki önemli siyasi figürün bulunduğu yerde MHP'nin hangi eksikliğinden bahsedilebilir ki? Bizim 'eksiktir' diye beyanda bulunmamız yanlış olur. Nerede ihtiyaç duyulursa nereden davet alıyorsak orada hizmet veririz." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'de Dervişoğlu Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement