Milletvekili Köprülü`den Çorlu Gazeteciler Derneği`ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Köprülü`den Çorlu Gazeteciler Derneği`ne Ziyaret

Milletvekili Köprülü`den Çorlu Gazeteciler Derneği`ne Ziyaret

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Gazeteciler Derneği`ni ziyaret etti. Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Aslan yattığı yerden belli olur.

03.10.2013 16:54

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü: Aslan Yattığı Yerden Belli Olur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Gazeteciler Derneği`ni ziyaret etti. Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Aslan yattığı yerden belli olur. Çorlu`daki gazetecilere ve Çorlu Gazeteciler Derneği üyelerine yakışan bir yer olmuş" dedi.

Köprülü, partisinin Çorlu İlçe Örgütü yöneticileri ile birlikte Çorlu Gazeteciler Derneği`nin Kılıçoğlu Danış Towers`da yer alan yeni dernek binasını ziyaret etti. Burada dernek başkanı Levent Silistre ve Çorlu Gazeteciler Derneği yöneticilerince karşılanan Köprülü ve beraberindekiler bir süre sohbet etti.

Çorlu Gazeteciler Derneği`nin yeni yerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Köprülü: "Aslan yattığı yerden belli olur. Çorlu`daki gazetecilere ve Çorlu Gazeteciler Derneği üyelerine yakışan bir yer olmuş. Dernek Başkanı Levent Silistre nezdinde tüm üyeleri ve emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; "Yürüttüğünüz çalışmaları yakından takip ediyorum ve takdir ediyorum. Sizlerin kısa süre içerisinde yaptığı bu güzel çalışmalar bizler tarafından da büyük bir dikkatle takip ediliyor. Gazetecilerin bir arada olması, tek çatı altında toplanması basının gücüne güç katacaktır. Çorlu Gazeteciler Derneği'nin bu zamana kadar hayata geçirdiği faaliyetler ile bundan sonra yapacağı çalışmaların üyelerinin mesleki gelişimine de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bizlerde sizlere her zaman destek vermeye hazırız. En başında dediğim gibi aslan yattığı yerden belli olur. Sizlerde Çorlu Gazeteciler Derneğine ve sizlere yakışan bir şekilde yer yapmışsınız. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.

"Söz Konusu Tekirdağ Olunca Ortak Noktalarda Birleşmeliyiz"

Köprülü konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz büyükşehir belediyesini kazandığımızda da aynı hizmetleri yapacağız, halkımız merak etmesin. Bazı özellik arz eden konular da var. Meclis açıldığı zaman bunları yüksek sesle dile getireceğiz. Biz Tekirdağ söz konusu olduğunda ortak noktalarda birleşmeyi becerebilmek zorunda olmalıyız. Ama maalesef ki biz bu kapıyı ne zaman açsak bu kapıdan içeri Cumhuriyet Halk Partisinden başka giren görmüyoruz. Bugün eğer Çorlu Karatepe Bölgesi'ne Çorlu'nun dibine yapılacak santralle ilgili AKP'den tek bir ses dahi çıkmıyorsa, nerede kaldı Tekirdağlı olmak, nerede kaldı Çorlu'nun haklarını savunmak. Şirket dava açıyor, belediye meclisinin yapılmaması kararına karşı.

Bunları sizlerle yakın zamanda paylaşacağım. Göreceksiniz, inanamayacaksınız. Belediye Meclisinin yapılmaması kararına karşı şirket dava açıyor. Dava yürürken Tekirdağ İdare Mahkemesinde aynı zamanda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da müracaat ediyor bizim ruhsatımızı versin diye ve dava yürürken müracaatını yapıyor. O davada Uludağ Üniversitesi'nden rapor alınıyor. Alınan raporda söz konusu tesisin telafisi zor zararlara yol açacağı ÇED süreci ile ruhsat süresi arasında orantısızlık olduğu. Tesisin üzerinden yüksek gerilim hattının geçmesi sebebi ile burada bu tesisin yapılmasının kanun olarak mümkün olmadığı ve daha bir sürü nedenle Çorlu Belediye Meclis kararının doğru olduğu ve tesisin buraya yapılmaması gerektiği ile ilgili rapor geliyor. Bu rapor geldikten sonra AKP'li Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediye'nin yerine geçerek bu tesis buraya yapılsın diye karar veriyor ve şirket davasından vazgeçiyor. Şimdi buna karşı çıkmak için CHP` li MHP`li AKP` li olmaya gerek var mı? Bu siyaset mi? Çorlu'nun dibine böyle bir tesisin yapılması siyasetin dışında bir durum benim Genel Başkanım bana sen sus konuşma dediğinde ki böyle bir şey olmamıştır. Eğer derse bile ben bir şeyin doğru olduğuna inanmıyorsam yine konuşurum. İşte CHP'li olmak budur. Tekirdağ menfaatlerine aykırıysa Çorlu'da yaşayan insanların hayatını tehlikeye atıyorsa CHP`li MHP`li, AKP`li olmak değil önemli olan."

Gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'ye ve CHP Çorlu ilçe örgütüne teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milletvekili Köprülü`den Çorlu Gazeteciler Derneği`ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement