Meclis'te Bomba İmha Ekibi Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Bomba İmha Ekibi Kurulacak

Meclis\'te Bomba İmha Ekibi Kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İçişleri Bakanlığı'nın denetimine bağlı bomba imha ekibi kurulacak.

22.01.2014 15:14  Güncelleme: 08:04

Meclis Başkanlık Divanı toplantısında alınan karara göre, bomba riskine karşı Meclis'te "bomba imha ekibi" bulunacak.

TBMM, Başkanlık Divanı gündeminde bulunan konuları görüşerek karara bağladı. Toplantıda, alınan kararlara göre; TBMM'ye bağlı Milli Sarayları asker yerine polis koruyacak.  İçişleri Bakanlığı'nın denetiminde Meclis'te bomba imha ekibi kurulacak. Meclis tesisleri yeniden tadilattan geçecek.

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığı'nda toplandı. Yılın ilk toplantısında, daha önce görüşülen konular karara bağlandı.

MİLLİ SARAYLARI ASKER YERİNE POLİS KORUYACAK

Başkanlık Divanı toplantısında alınan bir ise, TBMM'de olduğu gibi Meclis'e bağlı Milli Sarayları bundan sonra asker yerine polis koruyacak.

BOMBA İMHA EKİBİ KURULACAK

Bundan böyle olası bir bomba riskine karşı da Meclis'te "bomba imha ekibi" bulunacak. İçişleri Bakanlığı'nın denetiminde gerçekleşecek yeni güvenlik biriminin tüm sorumluluğu yine İçişleri Bakanlığı'nda olacak..

 

CANLI BOMBA MECLİS'TE

Başkanlık Divanı toplantısında Meclis Genel Kurulu ve komisyonlarda yaşanan gerilimli ve kavgalı oturumlar da gündeme geldi. AK Partili Zeyid Aslan'la ilgili ceza alması yönünde CHP'nin Meclis Başkanlığı'na verdiği dilekçe yeniden hatırlatıldı.

CHP'li Malik Ecder Özdemir, Meclis Başkanı Çiçek'ten, iç tüzük kurallarının işletilmesini isteyerek, HSYK teklifinin görüşmeleri sırasında yaşanan kavgalı oturumu hatırlattı. Özdemir, Zeyid Aslan'ı kast ederek, "Meclis'te bir bomba imha ekibi kurmak yerine asıl Meclis'teki canlı bombaya bir çare bulmak lazım. O gün Adalet Komisyonu'nda çok daha kötü sonuçlar çıkabilirdi. O arbedede bir kişi de ölebilirdi" dedi.

KOMİSYON TOPLANTILARINI SABİT KAMERALAR İZLEYECEK

Toplantıda, muhalefetin, "komisyonlar çalıştığı sırada sabit kameralar çalışsın" talebi de değerlendirildi. Meclis Başkanı Çiçek de, komisyonların yeni binaya taşınacağını ancak o zaman kameraların kurulabileceğini bildirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te Bomba İmha Ekibi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement