Minik Mehteranlar Kar Yağışına Aldırış Etmedi - Son Dakika
Yerel

Minik Mehteranlar Kar Yağışına Aldırış Etmedi

Afyonkarahisar Merkez Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kurdukları mehteran takımıyla kar yağışı altında mehteran marşı çalarak yürüyüş gerçekleştirdi.

23.04.2015 12:33

Afyonkarahisar Merkez Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kurdukları mehteran takımıyla kar yağışı altında mehteran marşı çalarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Merkez Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından kurulan mehteran takımı, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Buradan mehteran marşı çalan öğrenciler, Atatürk Spor Salonu'na doğru giderken kar yağışı başladı. Minik öğrenciler, kar yağışına aldırış etmeden çaldıkları mehteran marşlarıyla spor salonuna ulaştı.

Okul Müdürü Alaattin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulan bir okul olduklarını, bu yüzden farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Türkiye'de ilk defa imam hatip öğrencilerince bir mehteran takımı oluşturduklarını iddia eden Yılmaz, "Bu işe kasım ayında başladık. 9 öğrencimizle flütle çalarak başladık. Mehter takımında en zor kısmı zurnadır. Dolayısıyla iki ay boyunca flüt çaldık. Eğitmen eşliğinde ikinci dönem elbise ve malzemelerimizi aldıktan 27 kişilik kalabalık bir ekiple çıkarttık" dedi.

Daha önce birçok etkinlik düzenlediklerini aktaran Yılmaz, "Anıtpark'ta kutlu doğum hediyeleri dağıttık. Bugün de 23 Nisan'da gösteri yapıyoruz. Öğrenci ve velilerimizin isteklerini kırmadık. Yürüyüşe başlarken kar yağışı yoktu. Son kısmında kar yağışı başladı. Öğrenciler devam edelim deyince hızlı bir şekilde spor salonuna ulaştık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Mehteranlar Kar Yağışına Aldırış Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement