Moğollor Bergamalılar'ı Coşturdu - Son Dakika
Güncel

Moğollor Bergamalılar'ı Coşturdu

Moğollor Bergamalılar\'ı Coşturdu

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, ulu önder Atatürk'ün önerisiyle düzenlenmeye başlanan ve bu yıl 78'inci kez gerçekleaştirilen Uluslararası Bergama Kermesi'nde sahne alan Moğollar Grubu, hayranlarını coşturdu.

13.09.2014 12:32

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, ulu önder Atatürk'ün önerisiyle düzenlenmeye başlanan ve bu yıl 78'inci kez gerçekleaştirilen Uluslararası Bergama Kermesi'nde sahne alan Moğollar Grubu, hayranlarını coşturdu.

Festivalin beşinci gününde Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan Moğollar'ı yaklaşık 5 bin kişi izledi. Konsere Ağrı Dağı Efsanesi isimli parçalarıyla başlayan Moğollar, geçmişten buyana albümlerinde yer alan sevilen şarkılarını seslendirdi. Grup, İspanyol Meyhanesi, Bulutlar Adam Öldürmesin, Biri Olmalı, Toprak Ana, Dağlar Dağlar, Islak Islak isimli parçalarını seslendirdiğinde coşku daha da arttı. Repervutarında Bu Dünya Bizim, Geri Sar ile Al Yazmalım, Dila Hatun ve Devlerin Aşkı gibi filmlerde yer alan parçalarını da yer veren grubun solisti Emrah Karaca'nın babası merhum Cem Karaca'nın Bak O Zaman Resmime isimnli şarkısını seslendirdiğinde duygusal anlar yaşandı.Gecenin sürprizi ise Moğollar'ın kurucusu Cahit Berkay'ın Şimdi çalacağımız parçayı Sivas katliamının gerçek failleri yakalanıp, ceza alıncaya kadar çalmaya devam edeceğiz' diyerek, çaldıkları Issızlığın Ortasındaki isimli şarkı oldu. Ölüler Altın Takmaz isimli parçada ise grup üyelerinden Taner Öngür, Bu şarkıyı ilk olararak siyanürle altın aranmaya başlayan Bergama için yapmıştık. Fakat, şu an ülkemizin her yerinde siyanürle altın aramak normal bir şeymiş gibi algılanıyor. Bunun böyle olmadığı yıllar sonra ortaya çıkacaktır. Şu an altın madenleri istihdam, gelir gibi görünüyor ama bunun sonucu yıllar sonra siyanürün çevreye verdiği tahribatla ortaya çıkacaktır. Şahsi fikrim olarak söylüyorum, AKP, 12 yıldır çevreyi yok ediyor dedi.

Konserin sonunda Moğollar Grubu, uzun üsere izleyicilerden alkış aldı. CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de gruba plaket verip, Burada hiç eskimeyen ve yaşlanmayan bir grup var. 1968 yılından beri eskimeyen bir efsane var. Hepsinden önemlisi de hiç eğilmeyen, bükülmeyen yola nasıl çıktıysa öyle devam eden büyük bir efsane. Her şeye rağmen böyle kalabilmek başlı başına büyük bir iş. Onlarla gurur duyuyoruz dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Moğollor Bergamalılar'ı Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement