Msmb Yıllık Değerlendirme Toplantısı Akçakoca'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Msmb Yıllık Değerlendirme Toplantısı Akçakoca'da Başladı

Msmb Yıllık Değerlendirme Toplantısı Akçakoca\'da Başladı

MSMB Başkanı Öztürk: "MSMB olarak 2010 yılında mühendislerin, mimarların ve teknikerlerin Türkiye çapında yapılanması ve şubelerin oluşturulması için çalışmalar başlattık"

30.11.2013 18:48

Mimar Sinan Mimarlar Birliği (MSMB) Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde başladı.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan MSMB Başkanı İbrahim Öztürk, MSMB'nin Türkiye'deki farklı üniversitelerden mezun ancak iş hayatında aynı duyarlılık ve hizmet anlayışına sahip her alandaki mimar ve mühendislerin bir araya gelmesiyle 2009'da kurulduğunu söyledi.

Birliğin temel amacının kendi alanında yıllarca hizmet ederek değerli birikimlere sahip olan mimar ve mühendislerin bir çatı altında toplanması olduğunu ifade eden Öztürk, "Özellikle bürokraside yer alan kardeşlerimize ulaşmak için derneğimiz çok önemli vazife görmüştür. MSMB olarak 2010 yılında mühendislerin, mimarların ve teknikerlerin Türkiye çapında yapılanması ve şubelerin oluşturulması için çalışmalar başlattık" dedi.

İstanbul ve diğer illerde yapılan envanter çalışmalarıyla birlik üyelerini bir araya getirdiklerini dile getiren Öztürk, "İstanbul şubemizin birikimi, insan kaynakları açısından birikimimizde önemli bir yer sahibi olduğunun altını çizmek isterim. Proje çalışmalarının akademik yönü ihmal edilemez. Sakarya'daki üyelerimizin düzenlediği Akademik Platform ile birlikte çalışmak istiyoruz. Kuzuluk'ta yaptığımız çalıştay sonucu, Genç Mimar Sinan Çalışması'nı başlatıyoruz" diye konuştu.

Çevre Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Başkanı Süleyman Yorulmaz da "Sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetlerini önemsiyoruz. Projelerinin ve yaklaşımlarının hayat tarzı olması konusunda çalışıyoruz" dedi.

Toplumun uzay çağını yaşadığını fakat bu çağın sorunlarıyla başa çıkamadığını dile getiren Yorulmaz, şöyle devam etti:

"En başta ekonomik sorunlar ve çevre sorunları olmak üzere küresel toplantılarla bu sorunların altından kalkmaya çalışıyorlar fakat bu küresel sorunların hiçbirisini çözemiyorlar, çözemeyecekler, çözemediklerini de itiraf ediyorlar. Onların bilgileri, ilimleri ve bilim adamları bu işi çözmeye yetmiyor. Dünyada 1 milyar insan açlıkla 1 milyar insan susuzlukla mücadele ederken 1,5 milyar insanın da obeziteyle mücadele etmesi dünyada yaşanan tezatın en büyük örneğidir."

Konuşmaların ardından sunum yapan MSMB İstanbul Şube Başkanı Muhammed Garip, MSMB mimar ve mühendisleri tarafından hazırlanan "Şehir ve İnsan" adlı projeyi tanıttı.

Projenin insana saygılı mekanlar, kentsel dönüşüm, yüksek gerilim hatlarının insan hayatındaki etkisini içerdiğini anlatan Garip, "Projeler kısa ve sonuç alınabilir olmalı. Sevabı bol olmalı ve gelenek, göreneklerimize uygun olmalıdır. bizim hazırladığımız 'Şehir ve İnsan' Projesinde insan hayatına katkı sağlamanın derdindeyiz. Projemize sivil toplum kuruluşlarının büyük desteği var. Projemize desteklemeler alabiliriz ama AB desteklemelerine mesafeli olduğumuz için AB projelerini almıyoruz" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yaşanılabilir şehirlerin ölçütlerinin çıkarılacağını söyleyen Garip, bu ölçütlerin hayata geçirilmesi için çeşitli çalışmaların yapılacağını, proje sonuçlarının da yetkililere gönderileceğini sözlerine ekledi. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Msmb Yıllık Değerlendirme Toplantısı Akçakoca'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement