Muğla'da Son Bir Yıl İçinde 50 kişi, Bir 'FOREKS Şirketi'nden Davacı Oldu - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Son Bir Yıl İçinde 50 kişi, Bir 'FOREKS Şirketi'nden Davacı Oldu

Muğla\'da Son Bir Yıl İçinde 50 kişi, Bir \'FOREKS Şirketi\'nden Davacı Oldu

Kurdukları yatırım danışmanlık şirketi aracılığıyla çok sayıda kişiyi dolandırdıkları ileri sürülen bir çeteye yönelik Muğla'nın Bodrum İlçesin'de operasyon düzenlendi.

07.04.2011 13:12

Kurdukları yatırım danışmanlık şirketi aracılığıyla çok sayıda kişiyi dolandırdıkları ileri sürülen bir çeteye yönelik Muğla'nın Bodrum İlçesi başta olmak üzere Düzce ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6'sı kadın 20 kişi gözaltına alındı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na son bir yıl içinde 50 kişi, kısa vadede yüksek faiz ve getiri vaadeden ulusal yatırım şirketi (FOREKS) tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla şikayetçi oldu. Jandarma, şikayetler üzerine yatırım danışmanlık şirketini takibe aldı. Şirket aracılığı ile çete üyelerinin Muğla'nın Bodrum ilçeleri ile Antalya ve Düzce'de yaklaşık 50 kişiyi 6 milyon TL civarında dolandırdıkları belirlendi. Bunun üzerine, bugün saat 07.00 sıralarında üç ilde birden eş zamanlı operasyon düzenlendi. 11 ayrı noktaya düzenlenen baskınlarda 6'sı kadın 20 kişi gözaltına alındı. Bodrum ve Konacık, Turgutreis ve Bitez Beldeleri'ndeki baskınlarda gözaltına alınan 14 zanlının, ev,işyeri, otomobil ve üzerlerinde yapılan aramalarda çeşitli isimlere düzenlenmiş çok sayıda çek, senet, arazi ve villa tapusu, kaşe, mühür, pasaportlar ile suçta kullanıldığı ileri sürülen beş bilgisayar ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar arasında, çeşitli şirketlerin üst düzey yöneticilerinin de olduğu belirtildi. Şirket yöneticilerini, jandarmanın, zengin işadamlarını arayıp, yatırama davet ederken jandarmanın teknik takibine yakalandığı ileri sürüldü. Bodrum'da gözaltına alınan zanlılar arasında V.K., G.Y., B.M., E.Y., S.Y., Ü.G., A.Y., B.B., B.G., ve B.K.'nin bulunduğu öğrenildi. Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolüne götürülen zanlıların bazıları, kendilerini görüntüleyen gazetecilere, "Güzel çekin reklamımız olsun" diyerek, rahat tavır sergiledi.

"ÇOK YATIR UZAKDOĞU SEYAHATİ KAZAN

Mağdurların ifadelerinden zanlıların, "Çok yatır uzak doğu seyaheti kazanö gibi kampanyalarla, daha fazla para yatırmaya teşvik ettikleri belirlendi. Zanlıların, mağdurmarı Antalya, Düzce ve Bodrum'daki lüks otellerde, tohplantılar düzsenleyip, ağırladıkları, fazlapara yatıran kişileri ABD'nin Miami kenti, Mısır ve Rusya ve bazı uzakdoğu ülkelerine birer haftalık ücretsiz tatile gönderdikleri de ortaya çıktı.

İNTİHARA TEŞEBBÜS EDENLER OLDU

İki otel ve üç evini satıp parasını yatırım danışmanlık şirketine yatıran mağdurlardan 65 yaşındaki A.S.'nin, jandarmadaki ifadesinde, "İlk bir yıl 10 lira verdiysek otuz lira geri aldık. Şirket bizden aldığı paraları uluslararası yatırımlarda değerlendirdiğini belirterek kar payı dağıtıyordu. Daha sonra verdiğim 900 bin TL'yi geri alamadım. Paranın battığını, kısa süre sonra vereceklerini söyleyerek sürekli oyaladılar. Birikimim vardı, çok mağdur olmadım. Ancak, evini arabasını satıp, mal varlığının tamamının buraya yatıran 7 kişi intihara teşebbüs etti. Bodrum'da sırf bu yatırım nedeniyle çıkan aile kavgalarında üç kişi boşandı. Bu çetenin yakalanması için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Ben yandım ama başkaları bu hayal tüccarlarının kucağına düşmesin" dediği öğrenildi.

"SAHTE BELGELER KULLANIYORLAR

Jandarma yetkilileri, internette ön ödeme dolandırıcılığı yapan uluslararası şebekelerin, Türkiye için ciddi tehdit haline geldiğini belirtip, "Tatlı paraya dayanamayan vatandaşlar, bu tür kişilerin tuzaklarına düşüyor. "Az verip, çok alayım' zihniyeti faciaya davetiye çıkartıyor. Ön ödeme dolandırıcılığında, sahte belgelerle desteklenen maske hikayeler kurgulanıyor, profesyonel görünümlü web siteleri kullanılıyor. Hatta AB, BM, Dünya Bankası ve IMF'ye aitmiş gibi görünen sahte belgeler kullanılıyor" diyerek, uyardı. Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısında artış olabileceği bildirildi.

Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolüne götürümen zanlıların bazıları, kendilerini görüntüleyen gazetecilere, "Güzel çekin reklamımız olsun" diyerek, rahat tavır sergiledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Son Bir Yıl İçinde 50 kişi, Bir 'FOREKS Şirketi'nden Davacı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement