Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Nevruz Kutlaması

Diyarbakır'daki kutlamada nevruz ateşini Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk yaktı Etkinliğe katılanlar Niyazi Koyuncu'nun seslendirdiği Karadeniz türküleri eşliğinde halay çekti HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü: "Türkiye'nin tüm halkları, tüm illeri, ilçeleri barışa hasret, barışa susamış.

21.03.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki etkinlikte nevruz ateşini Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk yaktı.

Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda sabah başlayan kutlamalar sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların nevruzunu Türkçe ve Kürtçe kutladı.

"Bu güzel ve büyük günde bizleri bir araya getiren özgürlük, tutkumuz, özgürlüğe olan sevdamızdır. Hepinizi Türkiye halklarının özgürlük ateşiyle selamlıyorum" diyen Kürkçü, kurulan HDP ile bölgedeki vatandaşların barış, kardeşlik ve eşitlik mesajlarını Türkiye'nin dört bir yanına yaydıklarını söyledi.

"Bir yıldır Türkiye'de yeni bir hayat var"

Kürkçü, Ankara, İstanbul, Mersin, İzmir, Ordu, Trabzon, Giresun ve tüm Türkiye'nin alandaki vatandaşlara selamını getirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sizin barış mesajınızı taşırken yolumuzu kesenler sizin özgürlük ve kardeşlik mesajınızın işittirilmesini istemeyenler bizim sesimizi kesemediler, kesemeyecekler, kestirmeyeceğiz. Bunlar eski komplo numaraları. Bunlar bize sökmez. Biz onlara bakıp yolumuzdan çıkmayız. Çünkü Türkiye'nin tüm halkları, tüm illeri, ilçeleri barışa hasret, barışa susamış. Oğullarının arkasından endişe etmekten bıkmış, barış istiyor. Barış mesajını bizimle size yolluyor. Barış mesajı sizlerle olsun. Trakya, Ege, Çukurova ve Karadenizin bu sahnede dinlediğimiz Kazım Koyuncu'nun kardeşleri barış mesajını taşıyor, hep birlikte selamlıyoruz. Bir yıldır Türkiye'de yeni bir hayat var. Bu yeni hayatı adım adım öreceğiz. Bize barışı çok görenlerin açtıkları çatışma yolunu değil, barış, kardeşlik, eşitlik yolunu takip edeceğiz."

Barışın halklar arasında olacağını kaydeden Kürkçü, "Biliyoruz ki barışı bizim için hiçbir hükümet kurmayacak. Barış bizim kendi eserimiz olacak. Barış ve kardeşlik halklara emanettir. Sayın Öcalan'ın mesajını dinledik. Mesajın özü, özeti şu; 'Hükümetler barış yapamaz, barışı ancak halklar yapacaktır.' Halklar omuz omuza, el ele, yanyana olacaktır. Dünyanın emperyalist güçleri Türkiye'nin sömürücüleri, zalimleri halklarımızın ortaklık ve kardeşliğini engelleyemeyecekler. Ortak partimiz, davamız ve mücadelemiz zafere ulaşacaktır" diye konuştu.

Nevruz ateşi yakıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ise, Kürtçe yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların nevruzunu kutladı.

Kışanak, "Nevruz ateştir, özgürlüktür, barıştır. Hepinizin nevruzu kutlu olsun" dedi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Türk de konuşmasında 30 Mart'taki seçimlerin önemine değinerek, "Bu seçim herşeyden önce sayın Öcalan'ın özgürlük referandumu olacak. Kürt halkının sesini, tüm renklerini tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Bütün Kürdistan kentlerinin rengini özgürlük ve barış rengi yapmak istiyoruz. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından nevruz ateşini Mardin Bağımsız Milletvekili Türk ve Bağımsız Van Milletvekili Tuğluk yaktı.

Etkinliğe katılanlar, Niyazi Koyuncu'nun seslendirdiği Karadeniz türküleri eşliğinde halay çekti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement