LYS Sonrası Kazada Ölen 2 Genç Kızın Son Görüntüleri - Son Dakika
Güncel

LYS Sonrası Kazada Ölen 2 Genç Kızın Son Görüntüleri

LYS Sonrası Kazada Ölen 2 Genç Kızın Son Görüntüleri

Bursa'da LYS sınavı sonrası eğlenmeye giden 2 genç kızın öldüğü kazada otomobili kullandığı iddiasıyla yargılanan 21 yaşındaki Berk Tolga Şahin hakim önüne çıktı.

17.01.2015 13:03  Güncelleme: 14:38

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, geçen yıl 23 Haziran'da eğlence dönüşü meydana gelen, 18 yaşındaki İdil Bayer ile Beyza Varol'un öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazada otomobili kullandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 21 yaşındaki Berk Tolga Şahin hakim önüne çıktı.

Mahkeme heyeti kazada ölen İdil Bayar'ın kazadan önce cep telefonu ile otomobilde çektiği görüntülerini izledi. Görüntülerde Berk Tolga Şahin'in arka koltukta oturduğu görülürken mahkeme bu görüntülerin kazadan ne kadar önce çekildiğinin araştırılmasını kararlaştırdı.

Bursa'da geçen yıl LYS ardından sonrası 'After LYS' adını verdikleri partiye katıldıktan sonra deniz manzarası izlemek üzere gece geç saatte otomobil ile Mudanya'ya giden gençler, Yamaçtaki bir tepeden Mudanya'yı seyretti.

Gençlerin içersinde bulunduğu otomobil, Yeni Mahalle Gül Sokak'ta bir virajı alamayınca, Marmara Yazlık Evleri'nin bahçesine düştü. Sürücüsü tespit edilemeyen otomobilde bulunanlardan İdil Bayar kaza yerinde, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'nden yeni mezun Beyza Varol da kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamadı. Kazada 5 genç de yaralandı.

Kaza sonrası hastaneden taburcu olan Berk Tolga Şahin ile Berfu Çakır, sevk edildikleri nöbetci mahkemece tutuklandı. İki sanık bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hazırlanan iddianamde otomobili kullanan kişi olduğu iddiasıyla tek sanık olarak gösterilen tutuksuz sanık Berk Tolga Şahin'in Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölüm ve yaralanmasına sebep olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Duruşmada Şahin, ölen kızların yakınları ile tedavisi devam eden Beyza Varol dışındaki yaralılar hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan Şahin, kaza ardından hafıza kaybı ile karşılaştığını, kazanın nasıl olduğunu bilmediğini, aracı kendisin kullanmadığını söyledi. Berfu Çakır ise, babasının çalıştığı şirkete ait 34 CA 9344 plakalı aracı haber vermeden aldığını, ehliyetsiz olduğunu, Şahin ile buluştuklarını Bademli Mevkii'ndeki bulunan bir eğlence yerine gittiklerini anlattı.

Çakır, otomobili kendisinin kullandığını gittikleri eglence yerinde Basri Yılmaz, Beril Varol ve yaşamlarını yitiren İdil ve Beyza ile Aytuğ Bayer'i gördüğünü, kendisinin alkol almadığını, saat 03.00 sıralarında buradan ayrıldıklarını anlattı.

Çakır, deniz anzarasını seyretmekiçin Mudanya'da Yıldız Tepe'ye gitmeye karar verdik sonra vaz geçip, Mudanya'ya yakınlarında denizi gören bir yamaçta mola verdiklerini anlattı.

Kaza sırasında kendisinin arka koltukta olduğunu söyleyen Berfu Çakır, "Oraya kadar aracı ben kullanıyordum. Burada 1 saat oturup sohbet ettik. Otomobilde içki vardı. Ama kimin kullandığını veya kullanmadığına dikkat etmedim. Dönüşe geçince arka koltuğa geçip oturdum. Sonrasını hatırlamıyorum. Otomobili kimin sürdüğünü bilmiyorum. Kaza sonrası bilincimi kaybetmiştim. Kimseden de şikayetçi değilim" dedi.

GÖRÜNTÜLERDEN BELİRLENMEYE ÇALIŞILACAK

Yaralanan diğer gençlerin kaza anında travma nedeniyle otomobili kimin kullandığını bilmediği söylediği duruşmada mahkeme heyeti, olayda ölen İdil Bayar'ın, kazadan önce cep telefonu ile çektiği öne sürülen gençlerin alkolünde etkisiyle bağırarak yolculuk yaptıkları görüntüleri izledi.

Mahkeme heyeti, Berk Tolga Şahin'in, arka koltukta oturduğu görülen bu cep telefonu görüntülerinin, kazadan ne kadar önce çekildiğini, Şahin'in bu görüntülerden sonra direksiyona geçip geçmediğini, geçmediyse olay anında aracı kimin kullandığını, kamera görüntülerini inceleyip, çekildiği saatleri belirleyerek tesbit etmeye çalışacak.

Dava, istenen evrak ve belgelerin beklenmesi tanıkların dinlenmesi için ileri tarihe ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel LYS Sonrası Kazada Ölen 2 Genç Kızın Son Görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement