Ordu'ya 52 Milyon TL'lik Dev Yatırım - Son Dakika
Güncel

Ordu'ya 52 Milyon TL'lik Dev Yatırım

Ordu\'ya 52 Milyon TL\'lik Dev Yatırım

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 19 ilçenin su sorununu kökten çözecek yatırıma başlıyor.

19.03.2015 16:54

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 19 ilçenin su sorununu kökten çözecek yatırıma başlıyor. Doğal kaynaklara sahip olmasına rağmen içme suyu açısından zengin sayılamayan Ordu'da 52 milyon liralık dev proje ile ilçelerin özellikle yaz mevsimi döneminde yaşadığı su sıkıntısı ortadan kaldırılacak.

Ordu'da bir özel otelde gerçekleştirilen tanıtım ile 19 ilçede OSKİ tarafından gerçekleştirilecek su yatırımı konusunda kamuoyu bilgilendirildi. Toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 19 ilçe belediye başkanı OBB Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları katıldı.

Kuruluşunun henüz birinci yılını yeni dolduran Ordu Büyükşehir Belediyesi, kurumsal yapılanmasını tamamladıktan sonra 2015 yılında su sorununu ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Yapılan bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'nun sanıldığı kadar su zengini bir il olmadığını söyledi. Yılmaz, "Su kanalizasyonda sorunlu olan illerden bir tanesiyiz. Çok yağmur almamıza rağmen özellikle yer altı su açısından Türkiye'nin en sıkıntılı yerlerinden bir tanesiyiz. Su kaynaklarımız çok zayıf" dedi.

Yılmaz, ilçelere yapılacak 52 milyon liralık dev yatırım ile 19 ilçenin içme suyu sorununun ortadan kaldırılacağını ve bu sorunun bir daha yaşanmaması için tüm tedbirleri alacaklarını söyledi. Yılmaz ayrıca OSKİ olarak artan abone sayısı dikkate alındığında üzerinde durdukları en önemli konunun 'su tasarrufu' olduğunu vurguladı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yaptığı konuşmada, su olmadan yaşam olmadığına dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, "Nerede su varsa medeniyet orada gelişmiş. Su olmayan yerlerde insan da hayvanda hiçbir şey yaşamıyor" diye konuştu.

ASLAN PAYI ALTINORDU'NUN

Yapılan açıklamaya göre, Ordu il genelinde 2015 yılında 19 ilçede içmesuyu hattı ve kanalizasyon yatırımı gerçekleştirilecek. 52 milyon liralık dev yatırımda en çok payı Altınordu ilçesi aldı. Altınordu ilçesinde 2015 yılında 5.2 milyon liralık içmesuyu hattı, 3.5 milyon liralık kanalizasyon hattı yapımı olmak üzere yaklaşık 9 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. Altınordu ilçesini Korgan, Kabataş ve Ünye ilçeleri izledi. Korgan'da uzun yıllar yaşanan su sorununu kökten çözmek için 2015 yılında 5 milyon, Kabataş'ta ise 4.5 milyon, Ünye'de 4.5 milyon TL yatırım yapılacak. Kumru'da 2.7 milyon TL, Fatsa'da 1.75 milyon TL, Perşembe'de 1.5 milyon TL, İkizce 1.5 milyon TL'lik yatırımlar gerçekleştirilecek. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu'ya 52 Milyon TL'lik Dev Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement