Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Tekirdağ'daki Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Tekirdağ'daki Yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Tekirdağ’da yaklaşık 7 milyon fidanı toprakla buluşturarak, ağaçlandırma ve ormancılıkta adeta destan yazdık''

27.03.2014 14:13

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) yaptığı çalışmalarla son on yılda Türkiye'nin, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2003-2013 yılları arasında Tekirdağ'da 7 milyon fidanın toprakla buluşturularak, ağaçlandırma ve ormancılıkta adeta destan yazıldığını bildirdi.

Türkiye çapında son 11 yılda eşi görülmemiş bir rekora imza atarak 3 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayan Eroğlu, açıklamada şunları kaydetti:

"Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızın artması için çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Tekirdağ' da 2003-2013 yılları arasında 152 bin 230 dekar alanda çalıştık ve 7 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca tesis ettiğimiz mesire yerleri ile Tekirdağlı vatandaşlarımıza eğlence ve dinlenme alanları kazandırdık. Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızın artması için çalışıyoruz. Tekirdağ'da karayolu ve otoyol kenarı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 171 km' lik otoyol kenarına 193 bin 200, 40 okul bahçesine 4 bin 500 fidan diktik"

Eroğlu, Tekirdağ'da 2014 yılında yapılacak ormancılık çalışmaları için yaklaşık 2 milyon 200 bin liralık yatırımın programlandığını  belirtti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Tekirdağ'daki Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement