Osmaniye'de Rusya'yı Protesto İçin 20 Ton Sebze Meyve Dağıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Osmaniye'de Rusya'yı Protesto İçin 20 Ton Sebze Meyve Dağıtıldı

Osmaniye'nin Kadirli Belediyesi, vatandaşlara bedava 20 ton sebze ve meyve dağıtıp, hem Yerli Malı Haftasını kutladı hem de Rusya'nın ambargosunu protesto etti.

18.12.2015 12:01  Güncelleme: 13:22

Osmaniye'nin Kadirli Belediyesi, bir mahallede vatandaşlara bedava 20 ton sebze ve meyve dağıtıp, hem Yerli Malı Haftasını kutladı hem de Türkiye'ye ambargo uygulayan Rusya'yı protesto etti.

20 TON MALI 35 BİN LİRAYA ALDI

Türkiye sınırını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'den ihraç ettiği sebze ve meyve alımlarına ambargo uygulamasına bir tepki de Kadirli Belediyesinden geldi. Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Yerli Malı Haftası dolayısıyla ilçede üretilen ve Rusya gümrüğünden geri dönen domates, salatalık, portakal ve mandalinadan oluşan 20 ton ürünü üreticiden 35 bin TL'ye satın alarak Şehit Orhan Gök mahallesinde vatandaşa ücretsiz dağıttı.

DUYAN KOŞTU

Mahallede üzerinde "Türk malı Türkün malı herkes onu kullanmalı" asılı pankart olan kamyonu gören mahalle sakinleri önce şaşırdı sonra belediye tarafından bedava sebze meyve dağıtıldığını duyunca kuyruk oluşturdu.

HEM DESTEK HEM PROTESTO

Amaçlarının üreticiye destek olmak ve Rusya'nın sebze meyve ambargosunu protesto olduğunu belirten Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, "Yerli Malı Haftası dolayısıyla halkımıza sebze meyve dağıtıyoruz. Bir yandan da üreticimize destek olmak anlamında bu işi yapıyoruz.

Diğer yandan bu mahallede geçim kaynağı düşük olan halkımıza destek olmak anlamında yapılan bir etkinlik. Aynı zamanda Rusya'nın bizim yaş sebze ve meyve alımında uyguladığı ambargoyu protesto ediyoruz" şeklinde konuştu.



Kadirli Belediyesinin bedava dağıttığı sebze ve meyveden alan vatandaşlar Başkan Tarhan'a teşekkür etti.





Osmaniye\'de Rusya\'yı Protesto İçin 20 Ton Sebze Meyve Dağıtıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Osmaniye'de Rusya'yı Protesto İçin 20 Ton Sebze Meyve Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ...Erbaa...: protestoymus mallar elde kaldi bozuldu demiyorlarda... 4 8 Yanıtla
  • toto: helal putin sayende halkımız bedavaya besleniyor 9 1 Yanıtla
  • by meçhul: putinin sayesinde vatanda meyveye sebzeye doyacak 6 3 Yanıtla
  • OSMANİYELİ....: allah razı olsun bu başkandan..hizmete doymuyor... 4 4 Yanıtla
  • sosyal demokrt: turk toplumu ne kadar zavalli koyun bi millet.sen neyin protestosunu yapiyosun adam almiyo mallarinizi neden zorunuza gidiyor.saray bunlari dusunseydi de ucagi dusurseydi.kimse sucu sarayda bulmuyor rusyada buluyor 3 4 Yanıtla
  • muhammed: eee rusya almadı ellerinde kalıncada hadi dağıtalımda adını protesto koyalım.bu kadar bassit 3 3 Yanıtla
  • reşo: helal sizlere ruslara çöplerini bile vermeyin inekler yesin ruslarda soğukta gebersin 1 4 Yanıtla
  • BRAVO: tebrik ederim belediyeyi örnek olsun herkese 5 0 Yanıtla
  • ExKonyali: ya bizim eylemlerde komik uaw 1 3 Yanıtla
  • CAHALİYETE SON DİYELİM.KENDİMİZE GELELİM !( 555 ):: Oyunlara gelip,Rusya,nın uçağını düşurmekle,bir anda gõğsümüz kabardı.Kendimizi,,DünyaDevi,,sanmaya başladık.Asıl oyun ondan sonra başladı.Nato/Rusya anlaşarak Türkiye,yi çember içine alıp,bõlme planlarında bence.Bizimkiler camilerle,türbanlarla,rabia işaretleriyle uğraşak(AraplarınDinBekçiliğiniYaparak),sebzelerle,meyvelerle Dünya,ya hakim olacaklarını sanarlar.Zaman atam(bilim,teknoloji)çağı,,Bu kafayla fazla gidemeyiz,,dedik/diyoruz.ANLAtamıyoruz vesSELAM !!! 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement