Paris'te İsrail Karşıtı Gösterilerde Arbede Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Paris'te İsrail Karşıtı Gösterilerde Arbede Yaşandı

Paris\'te İsrail Karşıtı Gösterilerde Arbede Yaşandı

Polis, kendisine taş ve şişe atanlara göz yaşartıcı gaz sıkarak karşılık verdi Bir grup Sosyalist Parti Miletvekili Paris’teki yasak kararını protesto etti.

19.07.2014 19:22

Paris Valiliğinin yasak kararına rağmen, bugün başkent Paris'te binlerce kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Barbes Meydanında toplanan kalabalık ve polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis, kendisine taş ve şişe atan kalabalık üzerine göz yaşartıcı gaz sıktı. Polis, en az 14 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride İsrail bayrakları yakılırken, Filistin'e destek sloganları atıldı.

Bir Grup Sosyalist Parti milletvekili, Paris'teki yasak kararını protesto etti. Aralarında Alexis Bachelay, Yann Galut ve Razzy Hammadi gibi isimlerin bulunduğu 7 milletvekili yayınladıkları ortak bildiriyle, gösteri yasağını protesto etti.

Bildiride, " Fransa, barışın yanında saf tutmalı, İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararına karşı çıkıyoruz. Fransa'da hükümet yasak kararını derhal kaldırmalı"' ifadesi kullanıldı.

Paris ve Nice kentlerinde düzenlenmesi planlanan gösteriler yasaklanırken, Marsilya, Lille, Lyon, Nimes, Stasbourg ve Montpellier kentlerindeki gösterilere ise bugün izin verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'te İsrail Karşıtı Gösterilerde Arbede Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement