PYD'nin Kongresine HDP Milletvekilleri de Katıldı - Son Dakika
Güncel

PYD'nin Kongresine HDP Milletvekilleri de Katıldı

PYD\'nin Kongresine HDP Milletvekilleri de Katıldı

PYD'nin 6. büyük kongresi Suriye'nin petrol kenti olarak bilinen Rimelan'da yapıldı. HDP'li vekiller Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Dilek Öcalan da kongreye katıldı.

20.09.2015 12:33  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PYD'nin 6. büyük kongresi Rimelan'da yapıldı. HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da kongreye katılım gösterdi.

BARZANİ VE TALABANİ HEYET GÖNDERDİ

Suriye'nin Kamışlı iline bağlı olan ve Suriye'nin petrol kenti olarak bilinen Rimelan ilçesinde gerçekleşen PYD'nin 6. büyük kongresine, Mesut Barzani'nin partisi KDP'den Kemal Kerkuki başkanlığında bir heyet, Celal Talabani'nin partisinden ise Mele Bahtiyar başkanlığında bir heyet katıldı.

3 HDP MİLLETVEKİLİ KATILDI

Suriye muhalefeti ve bütün Kürt muhalefet partilerinin temsilci gönderdiği PYD kongresinde, Türkiye'den ise, HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa milletvekili Dilek Öcalan da bulundu.

"ORTA DOĞU'DA BÜTÜN SAVAŞLARDA SURİYE VARDI"

Kongrede konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Orta Doğu'da, İran, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi büyük ülkelerin olduğunu olduğunu söyledi. Orta Doğu'da bugüne kadar yaşanan bütün savaşlarda Suriye'nin olduğunu belirtti.

"KÜRTLER ARASI BİRLİKTELİĞİN SAĞLANMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Salih Müslim, şöyle konuştu:

"Suriye, bütün ülkeler için çok önemlidir. 2011'de Suriye'de savaş başladığında Suriye'nin içinde mücadele veren muhalefetten çok yurt dışına kaçanlar muhalefet olarak kaale alındı. PYD, 2003'te kuruldu ve hayata geçirmek istediği Demokratik Özerklik projesi vardı. Bu proje ile kendi kaderimizi tayin edebileceğimize inanıyorduk.

2011'den sonra demokratik özerklik projemizi hayata geçirmek için fırsat doğdu. Sistemimiz günden güne dünya ülkeleri tarafından tanınıyor ve kabul görüyor. Ama, bizim için Kürt ulusal kongresinin toplanması ve öncelikle Kürtler arası bir birlikteliğin sağlanması da çok önemlidir."

CEMİL BAYIK'IN MESAJI OKUNDU

Salih Müslim'in açılış konuşmasından sonra Kandil'den Cemil Bayık ve Bese Hozat adına gönderilen KCK Yürütme Konseyi'nin mesajı okunduktan sonra bu kez DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak konuştu.

"GÜNEY VE ROJAVA SINIRLARI YIKILIYOR"

Irmak, kendilerini evlerinde hissetiklerini ve bulundukları yere yabancı olmadıklarını söyleyerek, "Orta Doğu'da yüz yıl önce çizilen sınırları, Kürtler mücadeleleri ve birliktelikleri ile yerle bir ettiler. Bugün Güney (Irak) ve Rojava (Suriye) sınırları da yıkılıyor." dedi.

İKİ KÜRT PARTİ ARASINDA ABD ARABULUCUK YAPTI

Aralarında uzun bir süredir anlaşmazlık bulunan ve zaman zaman Simelka sınır kapısının kapatılması, Irak-Suriye sınırında hendek kazılması ile gündeme gelen IKDP-PYD ilişkisi, son olarak geçen hafta ABD arabuluculuğunda Erbil'de yapılan toplantı ile yeni bir ivme kazandı.

KDP'NİN ÜST DÜZEYDE KATILIM GÖSTERMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Mesut Barzani ve Salih Müslim'in bu toplantıda görüşmesinden sonra PYD'nin 6. büyük kongresine Barzani'nin üst düzeyde katılımı göstermesi için partisine talimat vermesi dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PYD'nin Kongresine HDP Milletvekilleri de Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Analar ağlamasın: Hdp nin millet vekilleri sizin aldığınız maaşlar benim ülkeme verdiğim vergilerle size ödeniyor.siz pkk pyd her ne zıkkımsanız maşlarınız zehir zıkkım olsun.rabbim tez zamanda kaffar edersizleri inşallah. 28 43 Yanıtla
  • baran- bitlis: allah birliğnizi daim etsin 35 20 Yanıtla
  • vanlı kürt: BÜTÜN ABDESTSİZLER BİR ARADA 25 24 Yanıtla
  • Marlon Brando: Kürtler içinde Türkler içinde en nihai çözüm 2 ayrı devlettir.Bu saatten sonra birlik olamaz çünkü bir sürü insan öldü ve kimse kimseye güvenmeyecektir savaşta bitmeyecektir.Kürt devleti kurulursa savaş biter ve Türkiye zaten avrupa birliğine girer ekonomisi canlanır ve daha demokratik bir ülkeye dönüşür,Kürtlerde kendi yağlarında kavrulurlar olay çözülür.100 sene önceki yanlış hesaplar sadece kan ve ölüm getirdi doğrusu şimdi yapılsın. 26 23 Yanıtla
    our mind is already open: Sedat a: cevap, üfürmekten püfürmekten başka Ne halt etmişsin sen. paranın değeri %35 kaybetti. 40 yıldır beğenmediğin Avrupa kapılarında battaniye sererek sabahlıyorsun belki beni alırlar diye. oranın çöpçüsü gelip senin 5 yıldızlı otellerinde tatil yaparken değil sen senin iş adamların vize almak için bir hafta boyunca elçilik kapılarında sürünüyorlar. Nerde senin büyüklüğün. ithal çeteler denilen İşide gelince, sizin gizli partnerınız herkesçe bilinen bir şeydir. onlarda yakında defolur. 1 0 our mind is already open: Sedat a: cevap, Sen hangi gücünle savaştın. senin kimliğin altında yanında savaşan hep benim cahil cühela atalarım oldu. Ama kürtler uyandı bu 21.ci yüz yılda. artık beni kandıramazsın. çünkü senin gibi bende eğitimliyim. artık beni emellerin için savıştırmayacaksın. bunu o kaz kafana sok. 0 0
  • TURKUAZ: BAZAN HADA OLUYOR PYD PKK NE FARKI VAR, HEPSI KAL LESSSSS 33 15 Yanıtla
  • mht: kılıçtaroğlu katılmamış...... hayret... pardon o şehir yapılanmasındaydı özür dilerim 25 18 Yanıtla
  • Analar ağlamasın: Burdakiler bizim Meclisimizdeki hdp milletvekilleri değilmi orda ne işiniz var siz suriyeye dahil olun buralara gelmeyin pis vatan hainleri teröristler. 31 5 Yanıtla
  • ASLAN: birlik nerdeyse dirilik ordadir hepınıze selam duruyorum 17 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement