Rusya, Suriye'de Sivilleri Hem de Türkmen Bölgesini Vurdu - Son Dakika
Dünya

Rusya, Suriye'de Sivilleri Hem de Türkmen Bölgesini Vurdu

Rus uçaklarının Lazkiye'de yaptığı hava saldırılarında 2 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Uçaklar ayrıca Türkmen bölgesine de saldırı yaptı.

04.10.2015 15:44  Güncelleme: 15:52

Rusya'ya ait savaş uçaklarının Lazkiye'nin Cebel Ekrad bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında 2 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Bu arada, Bayırbucak Türkmen bölgesinin güneyindeki Kasab tepesi yakınlarına da savaş uçakları tarafından füze atıldı.

KÖYÜ VURDU

Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şubesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus uçakları, Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad'da yer alan Ğıneymiye köyünü vurdu.

Saldırı sonrası bölgede çok sayıda ev yıkılırken, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

YARALILAR TÜRKİYE'DE

Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Yaralılardan durumu ağır olan ve Yayladağı sınırına getirilen 3 kişi, ambulansla sınırdan alınarak Hatay'daki hastanelere kaldırıldı.

TÜRKMEN BÖLGESİNE FÜZE ATTI

Bu arada, Bayırbucak Türkmen bölgesinin güneyindeki Kasab tepesi yakınlarına da savaş uçakları tarafından füze atıldı.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in güneybatısında yer alan Cisr eş-Şuğur ilçesindeki Vatan hastanesi yakınlarına saldırdığını, olayda hastane ve çevresindeki yerleşim yerlerinde hasar meydana geldiğini aktardı.

ÖSO'DAN KORKUNÇ İDDİA

Özgür Suriye Ordusu, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Hama, Humus ve İdlib'de muhaliflerin denetimindeki bölgelere düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 16'sı çocuk 51 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Sivillerin hayatını kaybettiği Rusya'nın hava saldırılarında ılımlı muhalif gruplara ait karargah ve eğitim kampları da hedef alınıyor.

Rusya, Suriye\'de Sivilleri Hem de Türkmen Bölgesini Vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rusya, Suriye'de Sivilleri Hem de Türkmen Bölgesini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • zaza amed: helâl sana rusya akhp bitmiştir 135 6 Yanıtla
  • amannn: savaş başladı Rusya Türkleri vuruyor 131 4 Yanıtla
  • ROJAVA: HELAL RUSYA ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN SİZİNLEYİZ BİZ KÜRTLER OLARAK. 37 4 Yanıtla
  • zaza12000: hayde be bre yuru putin yok et teröristleri sen yukardan biz asagda temizlik yapalim gorssunler guc gosterisi nasil oluyor 27 1 Yanıtla
  • sevde: Rusya derhal bomba atmaya sonvermeli bunlarin amacı sivilleri vurmak savaşı kizistirmak müslüman kardeşlerimizi vurmak lanetleyip kınıyoruz. derhal kedin ülkenize defolun.. 3 18 Yanıtla
    yaşa putin: korktunmu ühü ühü :) 3 2
  • zaza12000: hic kimse kusura bakmasin turkiye kurduyle birlikte degildir savas cikarsa tek basinasiniz bunu kurdu oldurmeden dusunecektin goreyim gucunu gecti canakkale yuru 14 3 Yanıtla
  • Nihat: haydi faşistler hep beraber şehit olmaya suriyeye gidin 15 0 Yanıtla
    beynelminel: Siz kobaniye gittiniz ne oldu 2 saat donra dodunuz yemedi geldiniz 1 4 Atilla: HDP/PKK Kürt IRKCILIGI temeline dayanan fasist organizasyonlardir ! Sen de mi o organizasyondansin? 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement