Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz" Etkinliği

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sancaktepe Belediyesi işbirliğinde obeziteyle mücadeleye dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcılar, yürüyüş yaptı ve bisiklet kullandı Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Gümüş: "Obezite hızlı bir şekilde vücudu yaşlandırıyor, hipertansiyon ve kansere zemin hazırlıyor.

25.05.2014 13:59

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sancaktepe Belediyesi işbirliğinde obeziteyle mücadeleye dikkati çekmek amacıyla "Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz" etkinliği düzenlendi.

Samandıra Merkez Parkı'nda düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlara sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadele hakkında bilgi verildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, etkinliğe ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalıkların başlamasına vücudun hareketsiz olmasının neden olduğunu söyledi.

Vücudun hareket yapmadığı zaman başta obezite olmak üzere bazı hastalıkların ortaya çıkabileceğini kaydeden Gümüş, "Bu nedenle haftalık 3 gün ya da aylık 7-8 günlük fiziksel aktivite gerekiyor. Bu kan basıncının düzenlenmesini ve organların aktif halde kalmasını sağlıyor. Özellikle obezitenin önüne geçmiş oluyoruz" dedi.

Gümüş, hem yeme içmenin düzenlenmesi hem de fiziksel aktiviteyle ciddi hastalıkların önüne geçilebileceğini vurgulayarak, "Belli aralıklarla aktivite yapmak, yiyecekleri düzenlemek ve özellikle karbonhidrat ağırlıklı yememek obezitenin önüne geçiyor. Obezite hızlı bir şekilde vücudu yaşlandırıyor, hipertansiyon ve kansere zemin hazırlıyor. Kanser vakalarının şu anda en büyük sebebi obezite" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı olarak da şu anda bu hastalıklarla mücadele ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Gümüş, şunları söyledi:

"Bunların bakanlığa maliyetleri çok fazla. Hastalığı erkenden önlemek önemli. Toplumumuz eğer böyle giderse, mücadele edemezsek, gelecekte maddi olarak karşılanamayan sağlık harcamalarıyla karşı karşıya kalınacak. O bakımdan biz herkesin sağlıklı olabilmesi için uğraş vermek durumundayız. Bunun için de toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor bu çalışma."

Etkinlikte daha sonra katılımcılar, ellerinde taşıdıkları "hareket et formda kal" yazılı pankartlarla, bisiklete bindi ve yürüyüş yaptı.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara beden kitle ölçümü kartları ve obeziteyle mücadele hakkında bilgi içeren broşürler dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement