PKK'dan Alındı, Serbest Kaldı; Sancaktepe'de Bombalı Aracı Patlattı - Son Dakika
Güncel

PKK'dan Alındı, Serbest Kaldı; Sancaktepe'de Bombalı Aracı Patlattı

PKK\'dan Alındı, Serbest Kaldı; Sancaktepe\'de Bombalı Aracı Patlattı

Sancaktepe bombacısı İrfan K.'nın bombayı Bingöl'den İstanbul'a getirdiği, patlayan aracı da "inşaat işlerinde kullanacağız" diyerek satın aldığı ortaya çıktı.

13.05.2016 15:48  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe'de dün askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halinde bulunan bombalı araç patlatıldı. 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı.

ŞÜPHELİLER 6 SAATTE TESPİT EDİLDİ

TEM ve İstihbarat ekipleri yaptığı çalışma sonucunda bombalı aracın sahibi ve bombalı aracı bırakan kişinin de aralarında bulunduğu şüphelileri yaklaşık 6 saat içinde belirleyerek takip altına aldı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI GÖZALTI

TEM ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında İstanbul'da Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ilçelerinde bulunan çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda bombalı saldırıda kullanılan aracın sahibinin de aralarında bulunduğu 2 kişi İstanbul'da, 2 şüpheli Bingöl'de, bombalı aracı bırakan İrfan K.'nın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli ise Gebze'de bir evde yakalanarak gözaltına alındı. Gebze'de bulunan evde yapılan aramada 1 tabanca, 1 muşta, biber gazı ile cep telefonları ve SIM kartlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 8 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

2015'TE GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞ

TEM ekipleri, bombalı aracı bırakan İrfan K.'nın detaylı sorgulamasında terör örgütü PKK/KCK'dan kaydının bulunduğunu, 2015 yılında Bingöl'de 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yakalanarak sevk edildiği adliyede savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldığını tespit etti.

PATLAYAN ARACI "İNŞAATÇIYIZ" DİYEREK SATIN ALDILAR

Ekipleri yaptığı çalışmada bombalı saldırıda kullanılan 42 TA 948 plakalı hafif ticari aracı kendilerini inşaat ustası olarak tanıtan İrfan K. ve iş ortağı olan Ş.U. tarafından Sultanbeyli'de satın alındığını belirledi. Gözaltına alınan araç satıcısı M.B., aracı "inşaat işlerinde kullanacağız " diyen kişilere bir süre önce 13 bin liraya sattığını 10 bin lirasını alıp, 3 bin lirasını da alamadığını söylediği öğrenildi.

BOMBA BİNGÖL'DEN İSTANBUL'A GETİRİLDİ

TEM ekipleri çalışmalarını derinleştirerek, İrfan K.'nın 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'dan Bingöl'e giderek orada bulunan bir kişiden 33 bin lira peşin 15 bin lira taksitle 12 EA 683 plakalı hafif ticari aracı satın aldığını belirledi. Ekipler, İrfan K.'nın şüpheli A.C.K ile birlikte 3 Mayıs Salı günü Bingöl'den ayrılarak İstanbul'a gelmek için yola çıktığını aracın 4 Mayıs Çarşamba günü Kocaeli ilinde görüldüğünü belirledi. Polis ekipleri yaptığı incelemede sırasında 12 EA 683 plakalı hafif ticari aracın 11 Mayıs Çarşamba günü Üsküdar Altunizade Kısıklı Caddesi'nde görüldüğünü tespit etti. İrfan K. ile birlikte gelen şüpheli A.C.K. ise 8 Mayıs Pazar günü Bingöl'e geri döndü. TEM ekipleri, bu araç ile bombanın Bingöl'den İstanbul'a getirildiğini değerlendiriyor.

BOMBALARI TAŞIYAN ARAÇ BULUNDU

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombayı Bingöl'den İstanbul'a getirildiğini değerlendirdikleri 12 EA 683 plakalı aracı Zeytinburnu Demirciler Sitesi 9.Cadde başında buldu. Çevre güvenliği alan polis ekipleri Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğünde görevli uzman ekibe haber verdi. Bomba İmha Uzmanı ekipler yaptığı ilk incelemede araçta herhangi bir bulguya rastlayamadı.

ŞÜPHELİ ARAÇ OTO KİRALAMA ŞİRKETİNDEN KİRALANMIŞ

TEM ekipleri, araç sürücüsü M.F.Ö'yü gözaltına alarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirdi. Sorguya alınan M.F.Ö' nün herhangi bir suç kaydına rastlamazken, aracı bir oto kiralama şirketinden 9 Mayıs Pazartesi günü kiraladığını 11 ve 12 Mayıs'ta ise aracın bir arkadaşında olduğunu söylediği öğrenildi. Polis ekipleri konuyla ilgili olarak çalışmalarını devam ettiriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'dan Alındı, Serbest Kaldı; Sancaktepe'de Bombalı Aracı Patlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • MUSTAFA ALPASLAN: tipe bak hain n 28 2 Yanıtla
  • tırpancı: insana benzemiyo hayvan görünüşlü biri yaptıgı namussuzlukla bunu ıspatlamış oldu bu düzelmez asın gebersin gitsin 24 2 Yanıtla
  • türkıyelı kürt: nedense bombayı patlatıktan sonra yakalıyorsunuz ve yakaladıklarınızda hep garıban insanlar yemezler koçum yemezler.. 6 5 Yanıtla
  • 1000 göllü kırmızı musa: Bıyıkları ülkücü gibi geldi bana, yanlış mı gördüm... 5 5 Yanıtla
  • Ayiptir Ayip: evladin olsa severmisin tam sopalik varya merkep sudan da gelmeyecek tamamdir. 9 1 Yanıtla

Advertisement