Sarıgöl Fay Hattı Tez Konusu Oldu - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl Fay Hattı Tez Konusu Oldu

Sarıgöl Fay Hattı Tez Konusu Oldu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra ortaya çıkan ve halen hareketliğini sürdüren Sarıgöl fay hattı, 9 Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencilerine tez konusu oldu.

08.03.2016 14:07

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra ortaya çıkan ve halen hareketliğini sürdüren Sarıgöl fay hattı, 9 Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencilerine tez konusu oldu.

Sarıgöl ilçesinin içinden geçmekte olan hareketli fay hattı nedeniyle ilçede 125 iş yeri ve evin yıkılmasına karar verildi. Çok sayıda vatandaş evlerini boşaltarak TOKİ'nin yaptığı evlere taşındı. 9 Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Yalçın Koca başkanlığında tez verecek olan öğrenciler Sarıgöl'de fay hattı üzerinde incelemelerde bulundular. Öğrenciler, fay hattının binalara verdiği zararların fotoğraflarını çekerek, notlar aldı. 9 Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Yalçın Koca, "Sarıgöl fay hattı bilinen bir fay hattı. Tez verecek olan bölüm öğrencilerimizle ilçeye gelerek, bitirme tezi kapsamında gerçek yer bilimi çalışmaları yaptık. Fay konusu ve etkilediği kapsamlar hakkında yerinde incelemelerde bulunduk."dedi.

9 Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Profesör Yalçın Koca ve tez veren öğrenciler daha sonra Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'u makamında ziyaret ederek fay hakkında bilgiler aldılar. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl Fay Hattı Tez Konusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement