Sarıgöl Üzümleri İhracata Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl Üzümleri İhracata Hazırlanıyor

Sarıgöl Üzümleri İhracata Hazırlanıyor

Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinin ihracat için yaş olarak değerlendirilmesi amacıyla bağlarda çalışmalar yoğunlaştı.

17.06.2014 15:43

Sarıgöl Ovası'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinin ihracat için yaş olarak değerlendirilmesi amacıyla bağlarda çalışmalar yoğunlaştı.

Yağışların ardından yoğun çalışma içesine giren üzüm üreticileri, üzümlerini yaş olarak satabilmek için, bağlarda sulama, gübreleme, aralama, salkım düzeltme ve ilaçlama çalışmaları yapıyor. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen yaptığı açıklamada, "Sarıgöl'de üreticiler, üzümlerini ihracat için hazırlıyor.Bağlarda iyi bakım yapıldığı sürece kaliteli elde etmek mümkün." dedi.

ÜZÜMLERİN YÜZDE 65'İ YAŞ İHRAÇ EDİLİYOR.

Sarıgöl Ovası'nın üzümlerinin yüzde 65'inin yaş olarak yurt dışında ve yurt içinde tüketildiğini belirten Ülgen, "Sarıgöl Ovamızda 85 bin dekarlık alan üzerinde üzüm bağcılığı yapılmaktadır. Her yıl çevremizdeki üzüm bağlarından 260 bin ton yaş üzüm elde edilmektedir. Bu üzümlerimizin yüzde 65'i yaş olarak tüketilmektedir. Geriye kalan yüzde 35'i de kurutmalık ve suma (şaraplık) olarak değerleniyor. 2014 yılı üzüm hasadı Ağustos ayının 20'sinden itibaren başlayacak. Kasım sonuna kadar üzüm kesimlerine devam edilecek." diye konuştu. Sultaniye üzümünün artık bir marka olduğuna dikkat çeken Ülgen, "Yaş üzümlerimiz ihracatçı firmalar aracılığıyla başta Rusya olmak üzere, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ihraç edilmektedir. Yaş üzümde en büyük pazarımız Rusya olmaktadır. Bu nedenle üzüm üreticilerimiz kalıntı olmaması için özenle tarım danışmanlarının denetiminde üzüm bağlarını ilaçlama yapmaktadır. " dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl Üzümleri İhracata Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement