Şehit Büyükelçi Tunalıgil Viyana'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit Büyükelçi Tunalıgil Viyana'da Anıldı

Şehit Büyükelçi Tunalıgil Viyana\'da Anıldı

Dha DIŞ HABER - Şehit Büyükelçi Tunalıgil Viyana'da anıldıİhsan Ekici Viyana, 22 Ekim (DHA) - Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu (ASALA) mensubu teröristler tarafından 22 Ekim 1975 tarihinde şehit edilen Viyana Büyükelçisi Hüseyin Daniş Tunalıgil düzenlenen törenle anıldı.

22.10.2016 16:17

Dha DIŞ HABER - Şehit Büyükelçi Tunalıgil Viyana'da anıldı

İhsan Ekici Viyana, 22 Ekim (DHA) - Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu (ASALA) mensubu teröristler tarafından 22 Ekim 1975 tarihinde şehit edilen Viyana Büyükelçisi Hüseyin Daniş Tunalıgil düzenlenen törenle anıldı.

Tunalıgil, şehadetinin 41. yıldönümünde Viyana Büyükelçiliği'nde anma töreni düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Daimi Temsilcisi Büyükelçi Emine Birnur Fertekligil, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) nezdinde Geçici Maslahatgüzarı Salih Boğaç Güldere, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş Ankara'ya geri çekildiği için yerine geçici maslahatgüzarı Ali kaan Orbay, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ve Viyana'da görevli Türk diplomatlar katıldı.

20 YILDA 34 DİPLOMATIMIZI ŞEHİT ETTİLER

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Ali Kaan Orbay, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; Büyükelçi Hüseyin Daniş Tunalıgil 22 Ekim 1975 tarihinde teröristlerce görevinin başında katledildi. Merhum Tunalıgil, şehit edilen ilk Büyükelçimizdir. Maalesef son olmamıştır. 1970'lı yıllarda başlayan Ermeni terörü nedeniyle yaklaşık 20 yıl içerisinde 34 diplomatın katledildi. Şehitlerimizin acısını tüm bir millet ve teşkilat olarak derinden paylaşıyoruz. Hiçbir dava terörü meşru kılamaz, hiçbir gerekçeyle masum insanların hayatına kastedilemez. Bugün de karşı karşıya kaldığımız bu ortak tehditle etkin mücadele için işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak ne yazık ki her zaman karşımızda aynı duyarlılığa sahip muhataplar bulamamaktayız.

Daha sonra Viyana Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karadaş tarafından şehit diplomatlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Tören, Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Daimi Temsilcisi Büyükelçi Emine Birnur Fertekligil ve Viyana Geçici Maslahatgüzarı Ali Kaan Orbay'ın, şehit diplomatlar anısına Viyana Büyükelçiliği ön duvarına yerleştirilen plaketin önüne çelenk koymasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Büyükelçi Tunalıgil Viyana'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement