SERÇEV Yararına Sergi Açılacak - Son Dakika
Ekonomi

SERÇEV Yararına Sergi Açılacak

SERÇEV Yararına Sergi Açılacak

TESK, Serebral Palsili Çocuklar Derneği yararına "Kaybolan Meslekler" temalı fotoğraf sergisi açacak.

27.01.2015 10:18  Güncelleme: 10:38

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) yararına "Kaybolan Meslekler" temalı fotoğraf sergisi açacak.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, engellilerin, haklar ve temel özgürlüklerden tam ve eşit şekilde yararlanmalarını, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmanın her kurumun sosyal görevi olması gerektiğini ifade etti.

Engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bir birey olarak katılımlarının sağlanmasının önemine dikkati çeken Palandöken, "Bu konuda konfederasyon olarak üzerimize düşen görevleri kararlılıkla yerine getireceğiz. Sergiyle, Konfederasyonun öncelikli görevleri arasında olan kaybolan mesleklerin yaşaması ve korunmasına katkı sağlamaya, ülkemiz için tarihsel ve ekonomik değere sahip olan bu meslek dallarına dikkat çekeceğimize inancımız sonsuzdur" görüşünü dile getirdi.

10 fotoğraf sanatçısının 30 çalışmasının yer alacağı sergide keçecilik, yemenicilik, at arabacılığı, kalaycılık, oymacılık, dokumacılık gibi birçok mesleğin işlendiği eserler bulunacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da 29 Ocak'taki açılışına katılması beklenilen sergi, 5 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi SERÇEV Yararına Sergi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement