Siirt'te "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği

Siirt İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenledi.

21.04.2015 17:58

Siirt İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu,  "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenledi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, okulda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz  ve sahabelerin hayatından örnekler verdi.

Memduhoğlu, Hazreti Peygamberimizin, cehalet asrını saadet asrına çevirdiğini anımsatarak, O'nun, kız çocuklarından utanç duyup, onları diri diri toprağa gömen insanlardan; iyiliğin, adaletin, güzel ahlakın temsilcisi insanlar çıkardığını söyledi.

Hazreti Ebubekir'in hayatında kesitler sunan Memduhoğlu, şöyle konuştu:

"Peygamber Efendimiz'i hatırlayın:  Mekke'de çok işkenceler çektirdiler ona. Tek gayesi, son peygamber olarak Kur'an-ı Kerimi bütün yeryüzündeki insanlara iletmekti. Mekke'den çıktığında, Medine'nin ters istikametindeki bir mağaraya, Sevr Mağarası'na Hazreti Ebubekir'le sığınmıştı. Hazreti Ebubekir'in vasfı 'Sıddık', tasdik eden, doğru anlamındadır. O halde biz de doğru olacağız. Hazreti Peygamber ile Sevr Mağarası'nda bulunan Hazreti Ebubekir gibi olmak için biz de doğru olacağız, sadık olacağız."

Memduhoğlu, konuşmasının son bölümünde yönelttiği sorulara doğu cevap verenlere kitap hediye etti.

Güzel şiir yarışmasında birinci olan Sümeyye Yeyrek ve Esra Sevgili'nin "40 yaşındasın" şiirini okumasıyla devam eden etkinlik, öğrencilerden oluşan koronun, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahi seslendirmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Ali İlbaş, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement