Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesine Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine iki tır yardım malzemesi gönderildi.

20.01.2015 15:21

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen iki tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

"Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde temin edilen gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2 tır yardım malzemesi, platforma ait Paşabağı Mahallesi'ndeki depo önünde düzenlenen törenle Suriye'ye gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, törende, Suriye'deki iç savaşın uzaması nedeniyle oradaki halkın ihtiyaçlarının da arttığını söyledi.

Şanlıurfa'daki sığınmacılara da destek olmaya çalıştıklarını belirten Gerem, özellikle son yardımların Şam ve Halep bölgesine ulaştırılacağını ifade etti.

Sınır ötesine iki tır yardım malzemesi daha gönderdiklerini vurgulayan Gerem, şöyle konuştu:

"Özellikle Şam ve Halep bölgesinde sıkıntılar arttı. Açlıkta ölmemek için alimler 'kedi ve köpek eti yenebileceği' fetvası vermişti. Maalesef bu fetva tekrar verildi. Suriye'de aç ve açıkta kalan insanlar hayatta kalabilmek için kedi köpek eti yemek zorunda. Onun için bir kez daha ümmeti bu insanlara yardım etmeye çağırıyoruz."

Törenine katılan AK Parti İstanbul teşkilatı sorumlusu Azmi Ekinci de yürüttükleri "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası çerçevesinde yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına devam edildiğini kaydetti.

Yardımların ilçelerdeki sığınmacılara dağıtıldığını aktaran Ekinci, benzer çalışmaların diğer il teşkilatlarına da örnek olmasını temenni etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement