Şırnak' Ta Yollarda Mahsur Kaldılar - Son Dakika
Güncel

Şırnak' Ta Yollarda Mahsur Kaldılar

Şırnak\' Ta Yollarda Mahsur Kaldılar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan ve geceden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı bazı yerleşim birimlerinde hayatı durma noktasına getirdi.

12.12.2013 12:52  Güncelleme: 17:02

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan ve geceden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı bazı yerleşim birimlerinde hayatı durma noktasına getirirken, yolların kapanmasına neden oldu. Araçların yollarda mahsur kaldığı bölgede bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreyi buldu.

DİYARBAKIR'DA OKULLAR YARINDA TATİL

Diyarbakır'a dün etkisi altına alan kar yağışı bugünde sürdü. Bugün ilk ve orta dereceli okulların tatil olduğu kentte Diyarbakır Valiliği yarın da tatil kararı aldı. Valilik açıklamasında, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle valiliğimizce il merkezi ile 17 ilçemizdeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumları ile engelli ve hamile kamu görevlilerine 13 Aralık 2013 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi de bugün ve yarın olmak üzere iki gün eğitime ara verildi. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 15 santimi bulurken, ulaşımda güçlük yaşandı.

ŞIRNAK'TA 1 METRE KAR

Şırnak kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Şırnak- Hakkari, Şırnak- Siirt karayolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Şırnak'ta 80 köy yolu kapalı bulunurken, Belveren Beldesi'nde kar yağışı nedeniyle dün gece yolda yaklaşık 100 araç mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan sürcüler ile vatandaşların yardımına Ulusal Arama Kurtarma ekibi ulaştı. Bazı araçların yoldan kayması nedeniyle sürücüler araçlarını iterek yol güzergahına çıkarmaya çalıştılar. Sağlık ekipleri mahsur kalanlara yardım etmeye çalışırken, bazı araçlar kurtarıldı, bazıları ise yakındaki köylere araçlarını çekti. Sürücüler, yaklaşık 7 saattir mahsur kaldıklarını ve rampadan çıkamadıklarını söyledi.

YOLLARDA KMAHSUR KALDILAR

Yoğun Kar yağışı nedeniyle dün gece kapanan Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasındaki karayolunda dün geceden beri onlarca aracın mahsur kaldığı belirtildi. Yine yoğun kar yağışı nedeniyle İdil- Midyat karayolunda 50 araç, İdil- Nusaybin yolunda ise aralarında öğretmenlerinde bulunduğu yaklaşık 30 aracın dün geceden beri yolda mahsur kaldığı öğrenildi. Yetkililer, yolları açmaya çalıştıklarını ancak, açtıkları yolların kısa sürede yeniden yoğun kar yağışı nedeniyle kapandığını belirterek, çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü belirtti.

MARDİN'DE 200 KÖY MEZRA YOLU KAPALI

Mardin'de kar kalınlığı 20 santim bulurken, 200 köy ve mezra ile karayolu ulaşımı yapılamıyor. Mardin- Midyat, Midyat- Dargeçit, Mardin- Ömerli, Mardin- Savur ilçe yolları kardan ulaşamı kapanırken, İpekyolu'nda Mardin'den Şırnak yönüne giden araçların zincirsiz yola çıkmalarına izin verilmiyor. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 20 yıl aradan sonra yağan kar, yolları kapattı. İlçede yağan kar, çocukları sevindirirken, sokağa çıkanlar kar topu oynadı.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, ilçe merkezi ve İpekyolu'na çıkarak yoların durumunu inceledi. Gökkan,yolarda yağan kar nedeniyle zorluk çeken sürücüleri görünce iş makinelerini çağırarak ilçe merkezi ve İpekyolu'nu kardan temizletti. Gökkan, "Araçlar yolara zincirsiz çıkıyor.Şu anda yaşanan sıkıntı kardan değil,sürücülerin hasırlıksız olması nedeniyle kaynaklanıyor.Tüm halkımıza çağrımız,kar temizlerken başka bir yeri kapatmamaya dikkat etsinler. Araç sürücüleri araçlarını zincirsiz dışarı çıkmasınlar.Çok zorunlu olmadığı sürece araçlarını dışarı çıkarmasınlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar"dedi.

BİNGÖL'ÜN YÜKSEK KESİMLERİNDE 50 SANTİM KAR VAR

Önceki gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle Bingöl'de 22 köy ile ulaşam kapandı. İl Özel İdare ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreyi geçti. İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 12 greyder, 9 dozer, 4 kepçe, 2 kar küreme, 1 kar savurma aracı ve 90 personelden oluşan 11 ayrı ekiple karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyor.

BATMAN 300 KÖY YOLU KAPALI

Batman merkezde kar kalınlığı 5 santim, kırsalda yer yer yarım metreyi buldu. Eğitime 2 gün ara verilen Batman'da 300 köy ve mezra yolu kapalı bulunurken, İl Özel İdaresi ekipleri, 100 kişi 40 işmakinesi ile karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Batman'ın Gercüş ile Sason ilçesi karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

SİİRT'TE 80 SANTİM KAR

Siirt'te etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde kar kalınlığı 80 santimi buldu. Siirt'in 300'e yakın köy ve mezra ile ulaşamı kapandı. Siirt- Kurtalan ve Siirt-Tillo dışında kalan ilçe yolları da kar nedeniyle ulaşamı kapandı.

Elazığ kent merkezinde kar etkili olamazken, kırsal kesimlerde etkisini sürdürdü. Kar nedeniyle dün kapanan 80 köy yolu ekipler tarafından gece yürütülün çalışmalar ile açılırken, bugün 15 köy yolunun yeniden kapandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak' Ta Yollarda Mahsur Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement