Sivas'ta 72. Yerel Gazetecilik Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta 72. Yerel Gazetecilik Semineri Yapıldı

TGC ve KAS Derneğinin düzenlediği 72. Yerel Gazetecilik Seminerine, Sivas'ın yanı sıra, Kayseri, Yozgat, Malatya, Tokat ile çevre il ve ilçelerden de gazeteci katıldı.

27.09.2014 18:26  Güncelleme: 19:09

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Derneği ile ortaklaşa düzenlediği 72. Yerel Gazetecilik Semineri Sivas'ta yapıldı.

Büyük Otel'de düzenlenen ve iki gün süren eğitim seminerine Sivas'ın yanı sıra, Kayseri, Yozgat, Malatya, Tokat ile çevre il ve ilçelerden gazeteci katıldı.

5 oturum olarak gerçekleştirilen seminerin son gününde CNN Türk Muhabiri Göksel Göksu "Medyada, kadın ve şiddet", TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük ise "Haber ve hukuk" konularında bilgi verdi.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de gazetecilik ve gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara değindi.

Gazetecilerin üzerinde baskıların olduğunu belirten Olcayto, "Karşılıklı bilgilendik, hem konuşmacı arkadaşlardan bilgilendik hem soru soran yerel gazeteci arkadaşlardan bilgilendik. Ama bugün çok baskın çıktı. Kadın meselesi önem kazandı. Hukuk zaten hiç ayrılmaz parçamız. Gazetecilerin üzerinde uzun süredir bir sıkıntı var. Hem yasalardan kaynaklanan, hem iktidarıyla muhalefetiyle siyasetçilerden kaynaklanan büyük baskılar var" diye konuştu.

Gazeteciler ayrıştırıldığını ve araç olarak kullanıldığını ifade eden Olcayto, şunları kaydetti:

"Gazetecilerin bu araca ortaklık ya da yataklık etmeleri de çok yazık bir şey. Yerelde birlikteliği sağlarsanız ben inanıyorum ki bu yaygına da yansıyacaktır. Yerelde bölünmeyi önlemeniz lazım. Yerelde maalesef, kurumlaşma yerine yeni yeni dernekler kurup parçalanarak siyasete oynamak, bir siyasetin peşinden gitmek, belki belediye başkanı, milletvekili olmak amacıyla gazeteciliği kötüye kullanmak gibi şeyler var. Bunun dışında kar amacıyla gazeteciliği kötüye kullanmayı saymak istemiyorum."

Olcayto, konuşmasının sonunda seminere katkı sağlayanlara teşekkür ederek, "Ben bu seminerin çok başarılı geçtiğini düşünüyorum. Umarım siz de aynı şeyi düşünüyorsunuzdur. Ben konuşmacı arkadaşlarıma, moderatör arkadaşlarıma teşekkür etmek ediyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifika verildi.

Seminere, KAS Türkiye Temsilcisi Colin Dürkop, Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Fikret Ünsal, Anadolu Basın Birliği (ABB) Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç, BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, TGC Muş Temsilcisi Emrullah Özbey ve TGC Yönetim Kurulu üyeleri ve çok gazeteciler katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta 72. Yerel Gazetecilik Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement