Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'de muhaliflerin çatı kuruluşu Şam Cephesi (El-Cebhetu'ş-Şamiyye) tüm imkansızlıklara rağmen daha önce ürettikleri "Cehennem" adındaki yerli yapım toplarını geliştirerek "Burkan" (Volkan) adında yeni bir roket üretti.

13.03.2015 15:22

Suriye'de muhaliflerin çatı kuruluşu Şam Cephesi (El-Cebhetu'ş-Şamiyye) tüm imkansızlıklara rağmen daha önce ürettikleri "Cehennem" adındaki yerli yapım toplarını geliştirerek "Burkan" (Volkan) adında yeni bir roket üretti.

Şam Cephesi topçu birliği komutanı Muhammed Afeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burkan adı verilen bu 'roket' sistemi aynı anda dört patlayıcı ateşleyebilme kapasitesine sahip. Burkan'da cephane olarak gaz tüplerini kullanıyoruz. Menzili 3 kilometre olan bu silah yüzde 70 hedef oranına sahip" ifadelerini kullandı.

Afeş, üretilen roketin onlara maliyetinin 6 milyon Suriye Lirası (24 bin dolar) olduğunu kaydetti.

Şam Cephesi daha önce de mutfak tüpünden "Cehennem" adı verilen toplar üretmişti. Cehennem topları çatışmalarda tam isabet ediyor ve rejim güçlerine ağır kayıp verdiriyor. Cehennem topları kısa mesafeli çatışmalarda kullanılıyor.

Suriye devriminin fitili, 44 yıldır ülkeyi yöneten Esed ailesinin baskıcı politikasına karşı 15 Mart 2011'de başlayan barışçıl gösterilerle ateşlenmişti. Ancak Esed güçlerinin gösterilere kanlı şekilde müdahale etmesi ve halka karşı silah kullanmayı kabul etmeyen çok sayıda askerin de ordudan ayrılması sonucu olayların seyri değişmişti. 2011 yılından bu yana yaklaşık 211 bin kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement