Taşçı ve Öğrenciler Sahili Temizledi - Son Dakika
Yerel

Taşçı ve Öğrenciler Sahili Temizledi

Taşçı ve Öğrenciler Sahili Temizledi

“1-7 Mayıs Temiz Çevrem Kampanyası” kapsamında ilçedeki ortaokulların öğrencileriyle birlikte sahile inerek temizlik yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Öğrencilerin sahile karşı bu duyarlılığının büyüklere de örnek olmasını bekliyoruz” dedi.

07.05.2015 14:15

"1-7 Mayıs Temiz Çevrem Kampanyası" kapsamında ilçedeki ortaokulların öğrencileriyle birlikte sahile inerek temizlik yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Öğrencilerin sahile karşı bu duyarlılığının büyüklere de örnek olmasını bekliyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1-7 Mayıs Temiz Çevrem Kampanyası kapsamında Atakum İlçesi sahilinde temizlik kampanyası gerçekleştirildi. Ortaokul öğrencilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla 'sahil temizliği' yapılırken öğrencilere Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da eşlik etti.

ÖĞRENCİLERDEN 'DUYARSIZLIK' TEPKİSİ

Atakum Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1-7 Mayıs Temiz Çevrem Kampanyası kapsamında örnek bir çalışma gerçekleştirildi. Mimar Sinan, Bayındır, Seyfi Demirsoy ve Denizevleri Ortaokulu öğrencilerinin yanı sıra TURMEPA Deniz Temiz Derneği ile İğne Deliği Gençlik Merkezi de katıldı. Özellikle akşam saatlerinde sahilde yürüyen bu saatlerde yedikleri ve içtikleri ürünlerin ambalajlarıyla kirlettikleri sahili tertemiz hale getiren öğrenciler, duyarsız vatandaşlara tepki gösterdi.

"BÜYÜKLERE ÖRNEK OLSUN"

Atakum sahilinin Türkiye'de eşi benzeri olmadığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Eşsiz bir sahile sahibiz ancak bunun kıymetini tam olarak bilmediğimizi düşünüyorum. Ortak kullanım alanımız olan ve güzelliğiyle dillere destan olan Atakum sahilinde bazı duyarsız vatandaşlarımız yedikleri ve içtikleri ürünlerin ambalajlarını bırakıp gidiyorlar. Bugün burada öğrenci kardeşlerimizle birlikte büyük bir duyarlılık içerisinde sahilimizi temizliyoruz. Öğrencilerimizin bu duyarlılığının büyüklere örnek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"TERTEMİZ SAHİL İSTİYORUZ"

Temizlik konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyen öğrenciler, "Biz tertemiz bir sahilde denize girmek istiyoruz. Lütfen kimse sahile çöp atmasın. Bize çöp içerisinde bir gelecek bırakmayın" şeklinde konuştu. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, etkinlik boyunca çocuklarla birlikte sahilde temizlik yaparak atıkları topladı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşçı ve Öğrenciler Sahili Temizledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement