Tekirdağ'da Lezzet Festivaline Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Lezzet Festivaline Yoğun İlgi

Tekirdağ'da bu yıl ilk kez düzenlenen 'Trakya lezzet Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

20.04.2014 17:43

Tekirdağ'da bu yıl ilk kez düzenlenen 'Trakya lezzet Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde tava ciğerden, köfteye birçok yerel lezzet ücretsiz dağıtılırken, yemeklerden almak isteyenler izdihama neden oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Trakya Aşçılar Derneği'nin ortaklaşa bu yıl ilkini düzenlediği 'Trakya lezzetleri' festivali sahil dolgu sahada yapıldı. Festivale katılan firmalar ve aşçıların özenle hazırladığı yemekler büyük ilgi gördü. Özellikle Edirne tava ciğeri vatandaşlar tarafından kapışıldı. Festivalde 500 kilo Edirne tava ciğeri, 500 kilo Tekirdağ köftesi ve et, Hayrabolu tatlısı, Kepirtepe limonatası, Balaban bozası dağıtıldı.

Trakya Aşçılar Derneği Başkanı Sedat Boduroğlu, aşçıların hayatı en güzel pişirebilen ve sunabilenler olduğunu belirterek, "Trakya'nın farklı lezzletlerini farklı şehirlerde tattırabilmek için festival düzenledik. İlk festivalimizi Tekirdağ'da yaptık. Bu festivallerimizi her yıl Trakya'nın çeşitli yerlerinde yapmaya devam edeceğiz. Oldukça renkli bir festival oldu, katılımdan çok memnunuz" dedi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği festivalde, ücretsiz dağıtılan yemekler ise kapışıldı.  Yemeklerini yiyenlerden bazıları, daha sonra sahneye çıkıp roman havası eşliğinde oynadı. - Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Lezzet Festivaline Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement