Terör Saldırısı (5) - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırısı (5)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Siirt'te terör saldırısı Zırhlı ekiplerden detaylar A.S'nin açıklamaları Ailenin taşınma detaylarıGÜNCELLEME 3 - Siirt'te terör saldırısı PKK'lı teröristlerce kışla ve polis merkezine yapılan roketli saldırıda bir evin damında uyurken yaralanan kadın ile oğlu hastaneye kaldırıldı Saldırının gerçekleştirildiği bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyona polislerin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de katılıyor İl Emniyet Müdürlüğü: "Taciz ateşinde bulunulan yerlere yakın ara sokaklarda terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen, etek giymiş, yüzleri kapalı şahıslar ile ilgili ihbarlar alınmış, konu ile ilgili çalışmalara başlanılmıştır"EMNİYET AÇIKLAMASI EKLENDİ Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek düzenlenen saldırıda, bir evin damında uyuyan kadın ve oğlu yaralandı.

15.07.2016 17:43

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Siirt'te terör saldırısı

Zırhlı ekiplerden detaylar

A.S'nin açıklamaları

Ailenin taşınma detayları

GÜNCELLEME 3 - Siirt'te terör saldırısı

PKK'lı teröristlerce kışla ve polis merkezine yapılan roketli saldırıda bir evin damında uyurken yaralanan kadın ile oğlu hastaneye kaldırıldı

Saldırının gerçekleştirildiği bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyona polislerin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de katılıyor

İl Emniyet Müdürlüğü:

"Taciz ateşinde bulunulan yerlere yakın ara sokaklarda terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen, etek giymiş, yüzleri kapalı şahıslar ile ilgili ihbarlar alınmış, konu ile ilgili çalışmalara başlanılmıştır"

EMNİYET AÇIKLAMASI EKLENDİ

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek düzenlenen saldırıda, bir evin damında uyuyan kadın ve oğlu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler, İnönü Mahallesi Şeyh Süleyman Caddesi'ndeki Kışla ve Cumhuriyet Polis Merkezine roketatar ve silahlarla saldırdı.

Saldırıda bir evin damında uyuyan Besna (40) ve oğlu Yusuf Erzen (10) yaralandı. Sağlık ekiplerince Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Yusuf Erzen'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor. Operasyona polislerin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de katılıyor.

Vatandaşlar güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye ediliyor

Saldırının gerçekleştiği bölgede can güvenliği endişesi taşıyan bazı vatandaşlar evlerinden ayrılıyor.

İnönü Mahallesi ile çevresindeki Ülkü, Sakarya, Dumlupınar, Conkbayır ve Tınaztepe mahallelerinde evlerini terk etmeye çalışan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye ediliyor.

Hedef karakol ve Doğu Kışlası

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK tarafından saat 02.45 sıralarında kent merkezindeki Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası'nı hedefleyen roketatarlı ve uzunlu namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Güvenlik güçlerin anında karşılık verdiği saldırıda, evin damında yatan biri çocuk 2 sivilin teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, jandarma özel hareket birliklerinin desteğiyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Ara sokaklarda yüzleri maskeli, etekli teröristler görülmüş

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada da 02.55 sıralarında İnönü Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine ve Algül Mahallesi'ndeki 3. Tugay Komutanlığına (Doğu Kışla) eş zamanlı olarak uzun namlulu ve roketatarlı silahlarla taciz ateşi açıldığı, ayrıca su deposu mevkisinde devriye görevi yapan zırhlı ekiplere uzun namlulu silahlarla ateş edildiği bildirildi.

Olay yerinde ve takviye edilen ekiplerle saldırılara anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca taciz ateşinde bulunulan yerlere yakın ara sokaklarda terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen, etek giymiş, yüzleri kapalı şahıslar ile ilgili ihbarlar alınmış, konu ile ilgili çalışmalara başlanılmıştır. Terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu Ulus Mahallesi'nde ikametgahının damında yatmaktayken silah seslerine uyanan 10 yaşlarındaki erkek çocuk başından, annesi kolundan yaralanmış ve Siirt Hastanesinde tedavi altına alınmıştır."

GÜNCELLEME 4- Siirt'te terör saldırısı

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı ardından başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar yasağın uygulandığı mahalleleri boşlatmaya başladı

SALDIRISI SONRASI GELİŞMELER EKLENDİ

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı ardından başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar yasağın uygulandığı mahalleleri boşlatmaya başladı.

Siirt Valiliğin, merkezinde Aydınlar, Cumhuriyet, Şeyh Zeynep, Şeyh Süleyman, Ahmet Kiğan caddeleri ile 427, 429, 652 sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde bugün saat 18.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini bildirmesi ardından bu bölgede yaşayan vatandaşlar evlerini terk etti.

Teröristlerin saldırı nedeniy evlerini terk eden vatandaşlardan A.S, gazetecilere yaptığı açıklamada gidecek yerleri olmadığı için Pervari'deki akrabaların yanına yerleşmeye gittiklerini söyledi.

Polislerin yardımıyla mahalleden çıktıklarını ifade eden A.S şöyle konuştu:

"Pervari'ye gidiyoruz. Kaçacak yerimiz mi kaldı? Çoluk çocuğu Pervari'ye gönderdik, kaçacak yerimiz yok biz sadece esnafız, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mecbur başka çaremiz yok, Allah bu ateşi söndürsün. Dün gece bizim evin önünde çatışmalar başladı saat 03.00'da, ondan sonra Suveyka Meydanı, Ulus Mahallesi ardından yukarıya doğru çıktı. Zaten güvenlik kameralarından belli oluyor, her yer güvenlik kameraları izleniyordu. Önce normal silah sesleri geliyordu ardından patlama oldu. Ondan sonra sağ olsun Türk Polisi bize yetişti bizi güvenli bölgeye çıkardılar."

A.S, evlerin bulunduğu Ulus Mahallesinde teröristler tarafından açılan çukurların içine patlayıcı madde yerleştirdiklerini ifade etti.

İnönü Mahallesi ile çevresindeki Ülkü, Sakarya, Dumlupınar, Conkbayır ve Tınaztepe mahallelerinde evlerini terk etmeye çalışan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye sürüyor.

Kaçan teröristlerin yakalanması için mahallede başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyona polislerin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de katılıyor.

Terör Saldırısı (5)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırısı (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement