Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıklaması

Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıklaması

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’da yüksek teknolojili yatırımların yer alacağı yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Marmara Havzası’na büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

01.02.2015 11:37

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'da yüksek teknolojili yatırımların yer alacağı yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) Marmara Havzası'na büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Büyükekşi, "Bursa Yüksek Teknoloji OSB'ye sahip çıkmalı" dedi.

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşması için yeni nesil sanayi alanlarının mutlaka oluşturulması gerektiğine işaret eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ülke ihracatının söz konusu alanların oluşturulmasıyla ivme kazanabileceğini söyledi. Bursa'nın Türkiye'nin ihracatında ikinci sırada bulunduğunu ve Bursa'nın 2023 yılı ihracat hedefi olan 75 milyar dolara yeni Osb ile ulaşabileceğinin Altını çizen Büyükekşi, "Türkiye'de yüksek katma değerli ürünlerin merkezi olan Bursa, orta yüksek ve yüksek teknoloji yatırımlarının yapılacağı yeni OSB ile Marmara Havzası'na büyük katkı sağlayacak ve Türkiye'nin tarihi hedeflerine ulaşmasına liderlik edecektir" dedi.

"BURSA YİNE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Bursa'nın Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirdiği birbirinden önemli projelerle Türkiye'deki birçok şehre örnek olduğunu da vurgulayan Mehmet Büyükekşi, "Bursa, yeni OSB projesini de hayata geçirerek yine tüm Türkiye'ye örnek olacaktır. Çünkü klasik yöntemlerle büyük hedeflere ulaşmamız mümkün değildir. Türkiye artık ihracatını, orta ve ileri teknolojik ürünler ile artırmalıdır" ifadelerini kullandı.

"KENT BU PROJEYE SAHİP ÇIKMALI"

Yeni nesil üretim alanlarının sayısını artırılması gerektiğini ifade eden Büyükekşi, "Bursa'ya kurulması planlanan Yüksek Teknoloji OSB'nin Türkiye ihracatını önemli ölçüde artıracağına inanıyorum. Yeni OSB, Bursa'nın geleceğini teminat altına alacak vizyoner bir projedir. Bu projeye kent sahip çıkmalı. Şehrin 40 yılını garanti altına alacak olan yeni OSB, Bursa sanayisini daha da güçlendirecektir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement