TÜMSİAD'dan Armağan'a Destek Ziyareti - Son Dakika
Yerel

TÜMSİAD'dan Armağan'a Destek Ziyareti

TÜMSİAD\'dan Armağan\'a Destek Ziyareti

TÜMSİAD Muş Şube Başkanı Murat Meriç ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan'ı ziyaret etti.

10.07.2014 09:45  Güncelleme: 09:50

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şube Başkanı Murat Meriç ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan'ı ziyaret etti.

Parti binasında gerçekleşen ziyarette konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan, yaklaşık bir ay önce istifasının istendiğini ve genel merkez tarafından tekrar göreve getirildiğini söyledi. Göreve getirilmesi için milletvekilleri, belediye başkanı ve vatandaşların büyük çaba gösterdiğini dile getiren Armağan, genel merkezimiz de bu talebi olumlu karşıladığını ve kendilerini tekrar göreve getirdiğini kaydetti. Yeni yönetimi oluşturduklarını vurgulayan Armağan, yeni yönetimde halkın tüm kesimlerine yer verdiklerini söyledi. Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalıştıklarını ifade eden Armağan; "Sayın Başbakanımızın, cumhurbaşkanı seçilmesi için hepimizin gayret göstermesi gerekir. Sayın Başbakanımızın birinci turda seçileceğine inanıyorum. Çünkü, vatandaş, Sayın Başbakanımızı bağrına basmış durumda" dedi.

"DESTEK İÇİN GELDİK"

Muharrem Armağan'a destek için ziyarete geldiklerini belirten TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Meriç ise; "Muharrem Armağan'ın istifasının istenmesi ilk etapta bizi şaşırttı, ama sonradan yeni kan gerektiği için böyle bir yönteme başvurulmuş. Yeni yönetimi inceledik. Dernek üyelerimiz de yönetimde yer almış. Yeni yönetimin başarılı insanlarımızdan seçildiğini müşahede ettik. Sayın Başkanımızın tecrübesi ve yeni arkadaşlarımızın sinerjisiyle güzel hizmetler yapılacağına inanıyorum. Biz siyasi bir oluşum değiliz. Ekonomik ve ticari bir oluşumuz, ama sosyal yapımız gereği bu tür teşkilatlanmalar olduğu zaman, hem ilin ticari potansiyelini anlatabilmek adına, hem o arkadaşlara enerji oluşturabilmek adına bu tür ziyaretlerde bulunuyoruz" dedi.

"MUŞ'TA GÜZEL BİR HAVA ESİYOR"

Özellikle 30 Mart Mahalli Seçimleri'nden sonra Muş'ta çok güzel ve tatlı bir hava esmeye başladığını vurgulayan Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de bu memlekete yatırım yapan insanlar olarak siyasi ideolojimiz ne olursa olsun çok fazla önemli değil. Sandık kapanıp iş bittikten sonra, iş memleket menfaatine döner. İlin büyümesi, gelişmesi, kalkınması noktasında herkes olumlu olarak üzerine düşeni yapması gerekir. Biz bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Teşkilatın, milletvekillerinin ve belediyenin birbirleriyle olan olumlu ilişkileri halka da yansımış durumda."

"ASYA'YA DESTEK VERMELİYİZ"

Belediye Başkanı Feyat Asya'nın başarılı olduğunu ve çok güzel projeleri olduğunu dile getiren Meriç; "Feodal yapının ağırlıklı olduğu bir kentte yaşayanlar olarak anlamadan, dinlemeden yorum yapmayı çok seviyoruz. Oysa göreve gelen insanlara belli bir süre fırsat vermemiz gerekiyor. Onlar yerine oturuncaya kadar, ayakları yere basıncaya kadar, önlerini görünceye kadar fırsat vermeliyiz. Bu makamlara oturan insanlar özeldir. Onun için hem onların projelerini hayata geçirebilmek için fırsat vermek, hem de projelerine destek vermek lazım. Bir proje hazırlanıyor, o proje daha hayata geçmeden biz eleştirmeye başlıyoruz. Çiçeği burnunda belediye başkanımızın da çok güzel projeleri var. Belediye başkanımızın heyecanını kırmamak lazım. İyi bir belediye başkanı, 5 yıllık süre içerisinde bizi 50 yıl ileriye götürebilir. Kısır bir belediye başkanı tam aksine 5 yıllık süre içerisinde bizi 50 yıl geriye götürebilir. Bu enerjiyi yakalamışken, projelerini hayata geçirebilmek için eksik varsa, yanlışlık varsa, hata varsa, halkın menfaatine karşı bir hareket varsa, yine ilk etapta bunu olumlu eleştirmek lazım. Kestirip atmamamız gerekir" şeklinde konuştu.

"SİYASİLER VE BÜROKRATLAR HALKIN İÇİNDE"

Muş'ta siyasilerin ve bürokratların sürekli halkın içinde olduğunu belirten Meriç; "Muş'ta çok güzel bir hava esiyor ve buna sahip çıkmamız gerekiyor. Şu anda sokağa çıktığımızda, bir kahvenin köşesinde milletvekilini, başka bir köşesinde de belediye başkanını görebiliyoruz, diğer tarafta da valiyi görüyoruz. Bu manzarayı birçok ilde göremeyiz. Bunun temeli, siyasi otoritenin halkın içinde olmasıdır. Vekillerimiz, belediye başkanımız, halktan kopuk bir yapı sergilerse, bürokratlar da halktan kopacaktır. Siyasilerimiz halkın içinde olduğu zaman bürokratlar da halkın içine çıkmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TÜMSİAD'dan Armağan'a Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement